Witgoedactie gemeente Best

Voor de gemeente Best heeft Groene Groei een witgoedactie georganiseerd. De actie is ingezet in verband met de problematiek rondom energiearmoede. Bewoners die met energiearmoede kampen, krijgen namelijk een tegoedbon.  

Hoe werkt de witgoedactie?  

Gemeente Best heeft energiecoaches ingezet. De energiecoaches bezoeken mensen met een kleine portemonnee. Op basis van de huisbezoeken wordt bepaald of zij behoefte hebben aan een energiezuinig witgoedapparaat zoals een koelkast, vriezer of wasmachine.  

Komt een bewoner in aanmerking, dan bestelt de energiecoach voor diegene een tegoedbon. De bewoner kan met de tegoedbon terecht bij één van de twee lokale retailers (Witgoedservice cc en EP Rickelman).  

Resultaten witgoedactie  

De resultaten van de witgoedactie zijn goed! In totaal zijn er door de gemeente Best 300 tegoedbonnen beschikbaar gesteld. Inmiddels hebben 220 huishoudens gemaakt van deze actie en zijn er nog 80 tegoedbonnen beschikbaar. De actie loopt tot eind februari.  

Welk witgoed apparaat is het meest populair 

Je zou denken dat de wasmachine het minst zuinige apparaat is en het meest vaak wordt vervangen. Niet is minder waar! In de praktijk is de koelkast het minst energiezuinig. Door deze te vervangen hebben de huishoudens het meeste voordeel.   

De tegoedbonnen hebben een waarde van maximaal 600 euro.  

Pak energiearmoede aan 

In alle gemeenten is energiearmoede nog steeds een probleem. Met dit soort acties wordt de problematiek aanpakt en worden veel huishoudens geholpen.

Direct actie ondernemen?

Wij kunnen een dergelijke actie binnen 6 weken operationeel hebben. Bel naar 085 11 20 216. Gemeente Oss is momenteel bezig met een vergelijkbare witgoedactie.