Klimaat en Groene Groei

Er is kritiek op het ministerie van Klimaat en Groene Groei, want groene groei bestaat niet vindt men. Groene Groei staat gelijk aan de economische groei waarbij gekeken wordt naar de doelstellingen voor 2050 en dat ligt niet in een lijn met elkaar.

Groene Groei bestaat wel, want dat zijn wij!

Waar staat Groene Groei voor?

Groene Groei betekent letterlijk:

  • Groeien en bloeien.
  • Meer groen, meer natuur.

Hoe zorg je hiervoor? Door bewoners te betrekken bij de energietransitie. Want uiteindelijk is verduurzamen iets wat we samen doen.

Groene economische groei

Economen zijn het niet eens met het optimisme van het Ministerie van Klimaat en Groene Groei. Want als je het volgens hen breder bekijkt, gaat het niet lukken om groen te groeien. Dit heeft o.a. te maken met de grondstoffen en de consumptiesnelheid van de Nederlandse maatschappij.

Vanuit ons bedrijf, Groene Groei, zien wij dit anders. Groene Groei hoef je niet te beperken tot economische groei. Groene Groei gaat over duurzame groei en groei van welzijn.

Duurzame groei en groei van welzijn

Hoe implementeren we dan duurzame groei en groei van welzijn? Heel simpel! Door het samen te doen. In samenwerking met gemeenten wordt er op individuele basis per woning die in aanmerking komt voor verduurzamen, gekeken wat er gedaan kan worden. Zo zetten woningeigenaren een stap in de goede richting en wordt hun wooncomfort verhoogd. Iedere stap die er met gemeenten worden gezet, zijn duurzame stappen. Waarbij wordt gekeken naar de lokale wensen.

Ook wel Lokale Aanpak Isolatie genoemd.

Ook aan de slag?

Geloof jij net als ons wel in Groene Groei en wil je met jouw gemeente aan de slag? Neem contact op. Wij helpen graag mee.