Adviezen Gemeente Gorinchem

Groene Groei gaat samen met gemeente Gorinchem de komende twee jaar 350 adviezen per jaar uitwerken voor bewoners van de gemeente. Dit wordt gedaan met het Woon Duurzaam Advies. De adviezen voor de bewoners worden opgesplitst in 4 niveau’s, zodat iedereen er zijn of haar voordeel uit kan halen.  

Advies op niveau 1 

Dit advies wordt uitgevoerd door energiecoaches. Met een visueel aantrekkelijke ‘praatplaat’ maken de coaches zichtbaar waar men kan besparen. Dit zal financieel gezien de ogen van de bewoners openen. Aan de praatplaat wordt een challenge gekoppeld met gedragsmaatregelen waar iedereen in het huishouden aan mee kan doen.  

Advies op niveau 2 

Dit gaat iets verder. Ook hier komt een energiecoach langs en diegene kijkt met de bewoner naar kleine energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan radiatorfolie en kierdichting. De maatregelen worden ook bij de bewoner achtergelaten. Ook wordt er gekeken naar (elektrische) huishoudelijke apparaten en wordt de vinger op de zere plek gelegd betreft de energievreters.  Om tot dit advies te komen wordt er een korte ronde door de woning gemaakt en de kleine maatregelenscan ingevuld. Hierin staan de eenvoudige maatregelen die letterlijk op een bestellijst kunnen worden geplaatst zoals tocht strips en ledlampen.  

Advies op niveau 3  

Vanaf niveau 3 worden energie adviseurs ingezet. Op basis van een huisbezoek wordt er een adviesrapport opgesteld. Het Woon Duurzaam Advies geeft in deze voornamelijk invulling over isoleren en ventileren. Aansluitend bestaat een advies altijd uit acties op korte- en lange termijn. Het adviesrapport wordt to-the-point en prettig leesbaar opgezet.  

Advies op niveau 4 

Dit sluit vaak aan bij niveau 3 en bij dit Woon Duurzaam Advies wordt er voortgeborduurd op isoleren. Hier kijkt de energieadviseur met de bewoner naar andere mogelijkheden om energie op te wekken en om te verwarmen.  

Nazorg Woon Duurzaam Advies  

Nadat het advies voltooid is, wordt de bewoner na 1 week gebeld om te kijken of met over gaat tot uitvoering.  

Energieadviseurs  

Voor dit project werken wij met een pool aan adviseurs. Dit zijn zowel interne medewerkers van Groene Groei als zzp’ers en lokale adviseurs. De kennis van de adviseurs wordt getoetst aan de hand van verschillende kwaliteitscriteria.  

Woon Duurzaam Advies voor jouw gemeente 

Dit is een voorbeeld van een Woon Duurzaam Advies waarbij we splitsen op niveau’s. Is dit iets voor jouw gemeente? Neem dan contact met ons op.