Adviseer bewoners om hun woning te verduurzamen

Wel of niet verduurzamen? Dat is bij veel woningeigenaren de vraag. Want bepaalde dingen worden door het nieuwe kabinet anders aangepakt. Als een woning energielabel C of lager heeft, is het geen gek idee om toch te verduurzamen. Wij sommen op wat men wel kan doen:

Subsidies

Oud nieuws, maar wel iets om te blijven herhalen. Veel bewoners weten niets of te weinig af van het bestaan van subsidies om hun woning te verduurzamen. Informeer bewoners vooraf waar zij eventueel subsidie op kunnen krijgen en hoe ze deze kunnen krijgen.

Want een verduurzaamde woning krijgt een beter energielabel en dat zorgt voor een hogere waarde van de woning.

Volledig salderen in 2025

Over de salderingsregeling is veel onduidelijk. In 2025 kan je de energie die je te veel opwekt nog volledig salderen. Daarom is het voor bewoners interessant om zonnepanelen te nemen en ook na te denken over het opslaan van energie middels een thuisaccu.

Tot nu toe wil het kabinet de salderingsregeling in 2027 in één keer afschaffen.

0% BTW bij installatie en levering zonnepanelen

Ook in 2025 kunnen bewoners zonnepalen laten installeren en leveren voor 0% BTW. Hiermee wil de overheid bewoners stimuleren zonnepanelen te leggen en zo stap voor stap van het gas af te stappen.

Geen verplichte warmtepomp

Voor veel huishoudens is een verplichte warmtepomp vanaf 2026 een zware last (als de cv ketel kapot gaat en/of aan vervanging toe is). Nu het kabinet heeft besloten dit te laten vallen, opent dit verschillende deuren. Er zijn namelijk ook cv ketels in de markt die een goede eerste stap zijn richting een warmtepomp maar een stuk voordeliger in aanschaf.

Bewoners informeren?

Wil je de bewoners informeren over de mogelijkheden? Dat kan! Middels bewonersavonden of Tiny Shows kunnen wij ondersteunen om bewoners te informeren over de mogelijkheden. Neem contact op. Wij helpen graag mee.