over ons

Samen gaan we voor 100% duurzaam!

Groene Groei is een vraagbaak voor gemeenten of instellingen die serieus aan de slag willen met  verduurzaming. Wij bieden deskundige adviestools, zijn experts in het opzetten en beheer van energieloketten en zijn zeer bedreven in het uitdenken van een bedrijventerreinenaanpak. Het is onze missie om echt een steentje bij de dragen aan de verduurzaming van Nederland.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Onafhankelijk adviestools
  • Opzetten energieloketten
  • Bedrijventerreinenaanpakken

Onze focus ligt op begeleiding bij verduurzaming van gemeenten (maatschappelijk vastgoed, particuliere woningen) en bedrijventerreinen (Green Deals). Er valt nog veel te winnen, maar wij geloven dat we samen de klimaatdoelstellingen kunnen behalen!

Onafhankelijke begeleiding
Het doel van Groene Groei is om altijd onafhankelijke begeleiding te bieden aan collectieven zoals gemeenten of bedrijventerreinen. Daarbij zijn bewustwording, advies, begeleiding naar maatregelen en monitoring de belangrijkste stappen. We werken veel samen met andere partijen en zien elkaar niet als concurrenten maar juist als één sterk team! 

Samen gaan we voor duurzaam
Wilt u meer weten? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen: 085 0410410.

Het team

Ralf Klop

Directeur

Bevlogen ondernemer die zich inmiddels 10 jaar inzet voor een duurzamer Nederland. Naast het adviseren van gemeenten, een aantal energieloketten opgezet voor particulieren (o.a. Brabant Woont Slim). Hieraan geeft Groene Groei operationeel en tactisch uitvoering; uitbouw platform, advisering en communicatie. Vanuit ervaring in bedrijfsadvisering met adviseurs en aanbieders focus nu verlegd naar verduurzaming van gemeenten en de bedrijventerreinen. 

Erwin van Geyn

Procescoach

Erwin is 30 jaar lang makelaar geweest en heeft vanuit affiniteit met duurzaamheid de overstap gemaakt naar verduurzaming woningvoorraad. Met ruim 30 jaar ervaring in de woningmarkt en zakelijk vastgoed, kan hij gebouwen lezen en schrijven. Erwin is nu 5 jaar als procescoach werkzaam in de backoffice van Brabant Woont Slim. Tevens is hij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Hij is dan ook een geboren netwerker.

Morris Ham

Projectmanager

Morris komt uit ’s-Hertogenbosch en werkt sinds september 2021 bij Groene Groei. Hij komt uit een ondernemersgezin en heeft zelf ook enkele ondernemingen opgezet en bestuurd. Binnen deze ondernemingen was duurzaamheid altijd al erg belangrijk. Hiernaast heeft Morris lang als vrijwilliger gewerkt aan meerdere duurzame initiatieven binnen zijn woonplaats. Toen de kans voorbij kwam om van duurzaamheid werk te maken op een dagelijkse basis was de keuze snel gemaakt. Morris werkt nu als projectmanager aan vrijwel alle facetten van de energietransitie.

Joris Heesakkers

Procescoach

Joris is afkomstig uit de financiële dienstverlening. De toenemende sense of urgency voor duurzaamheid is de aanleiding voor de overstap naar Groene Groei BV. Zijn ervaring met klantcontact én procesverbetering (monitoring) zet hij nu in voor een duurzamere wereld. Een dienstverlener pur sang; als procescoach bij Brabant Woont Slim en in coördinatie van de activiteiten van Groene Groei.

Gina Slenders

Communicatie

Gina is de communicatiemanager van Groene Groei. Een paar jaar geleden kwam zij als afstudeerder bij Groene Groei binnen. Inmiddels werkt zij fulltime bij Groene Groei en is ze het vaste aanspreekpunt op het gebied van van communicatie bij ons én Brabant Woont Slim. Gina heeft affiniteit met het onderwerp verduurzamen, ziet zichzelf als groene verbinder en vindt het leuk om te fungeren als duurzame 'translator' tussen technici en inwoners

Rinze Custers

Begeleider

Rinze studeert Sustainable Innovation aan de Technische Universiteit Eindhoven, waarin hij zich specialiseert in energietechnieken. Rinze gelooft dat er voor een duurzame wereld breed en multidisciplinair gekeken moet worden naar problemen, waarbij de punten economie, sociaal en technologie centraal staan en samenkomen. Naast de meer theoretische kant, vindt Rinze het daarom ook belangrijk om praktijkervaring op te doen. Bij Groene Groei doet hij deze kennis op en verruimt hij met plezier zijn ervaringen op het gebied van duurzaamheid. Hij houdt zich daarbij bezig met de ontwikkeling van het Woon Duurzaam Advies en de begeleiding bij de Kleine Maatregelen Scan.

Geert van der Rijdt

Procescoach

Tussen 2010 en 2015 heeft Geert  bij enkele gemeenten gewerkt met als taken beheer van gas- en stroomaansluitingen en -contracten alsmede  verduurzaming van de eigen gebouwen.
Sindsdien adviseert hij bewoners die hun woning willen verduurzamen.
In 2017 ronde hij de opleiding ‘Baubiologie’ van het ‘Institut für Baubiologie und Nachhaltigkeit’ in Rosenheim af. Nu is hij aan Groene Groei verbonden als procescoach bij Brabant Woont Slim

Pepijn van de Water

begeleider

Pepijn heeft zijn bachelor Sustainable Innovation afgerond en gaat binnenkort beginnen met de master Sustainable Energy Technology. Duurzaamheid is iets waar hij graag mee bezig is, en Groene Groei biedt hem de mogelijkheden om te leren over de praktische kant van de verduurzaming. Binnen Groene Groei is hij bezig met de ontwikkeling van het Duurzaam Woonplan en  het  Duurzaam Wonen Advies.

Valerie van der Linden

begeleider

Valerie zit in het laatste jaar van haar bouwkunde opleiding. Vanuit de opleiding heeft zij veel affiniteit met duurzaamheid gekregen. Bij Groene Groei is zij bezig met haar onderzoek om energiearmoede te voorkomen. Verduurzamen van woningen moet namelijk mogelijk zijn voor iedereen. Verder werkt ze mee met de dagelijkse taken van Groene Groei én is zij een vraagbaak voor iedereen die graag geholpen wordt bij het verduurzamen van de woning. Ze helpt ook mee aan het proces van het Woon Duurzaam Advies.