Duurzame Wijkaanpak in Uden en Landerd

Gemeentelijk

Groene Groei organiseert in samenwerking met Sobolt een wijkverduurzamingsaanpak voor gemeente Uden en Landerd. Door Sobolt werden warmtefoto's gemaakt van woningen in geselecteerde wijken in Uden en Landerd. Van deze warmtefoto's werden vervolgens rapporten gemaakt die uitgedeeld werden aan bewoners van die geselecteerde wijken. Dat werd gedaan door studenten, met ondersteuning van het energieloket Brabant Woont Slim. Met het verkregen rapport hadden inwoners een globaal beeld van de warmtelekken of mate van isolatie in hun woning.


Bij het uitdelen van het rapport kregen inwoners ook de mogelijkheid om zichzelf in te schrijven voor een uitgebreid advies. Daarmee krijgen de  inwoners van de geselecteerde woningen:  • Een compleet beeld van de isolatie in de woning, helemaal op maat;

  • Overzicht van alle bespaarmogelijkheden;

  • Een advies waarmee ze startklaar zijn om offertes aan te vragen;

  • Financieel inzicht.


Afhankelijk van de woning konden inwoners zich inschrijven voor het Duurzaam Wonen Advies of het Duurzaam Woonplan. Groene Groei heeft voor de geselecteerde woningen het advies gekozen dat het beste past bij de woning. Beide adviesproducten zijn nog in ontwikkeling en gaan voor het eerst getest worden in gemeente Uden en gemeente Landerd.