Webinar over het Duurzaam Woonplan

Gemeentelijk
Op 18 mei organiseerde Groene Groei een webinar waarin we een demo presenteerden van het Duurzaam Woonplan, de nieuwe verduurzamings- adviestool die gemeenten of organisaties goed kan helpen bij wijkverduurzamingsaanpakken.

Wat houdt het in?


Het Duurzaam Woonplan is een online verduurzamingsadvies op maat waarmee inwoners, door het invullen van vragen, een compleet beeld krijgen van de verduurzamingskansen in hun woning. Het is een digitaal advies waar persoonlijke begeleiding met één muisklik aangevraagd kan worden. Procescoaches blijven de inwoners actief begeleiden waardoor betrokkenheid hoog blijft. Na dit advies hebben inwoners een overzicht van alle bespaarmogelijkheden, zijn ze startklaar om offertes aan te vragen voor het uitvoeren van maatregelen én hebben ze volledig financieel inzicht.

Het proces van het Duurzaam Woonplan gaat als volgt voor een inwoner:

Waarom geschikt voor wijkverduurzamingsaanpakken?


Het Duurzaam Woonplan is zeer geschikt voor wijkverduurzamingsaanpakken. Door een paar woningen te digitaliseren vooraf, kunnen we meteen advies kunnen geven aan vergelijkbare woningen in de wijk. Daardoor is het advies snel op te schalen en kunnen we een stroomversnelling realiseren in de buurt. Met het Duurzaam Woonplan vergaart een gemeente of organisatie daarnaast ontzettend veel data aangaande de verduurzamingswensen en de verduurzamingskansen in de buurt. Met deze data kunnen inkooptrajecten opgezet worden die aansluiten bij deze wensen en kansen van inwoners maar kan het ook helpen bij het opstellen van plannen voor de transitievisie warmte.

Demo gemist?


Kon u het webinar niet bijwonen? Dan is het hieronder nog mogelijk om hem terug te kijken. Wil u als gemeente ook gebruik maken van het Duurzaam Woonplan? Neem dan contact met ons op.