Duurzaamheidsagenda gemeente Bernheze

Gemeentelijk

In de toekomst wil de gemeente Bernheze evenveel energie opwekken als verbruiken. Zij hebben veel ambities voor duurzaamheid en scoren goed op duurzame energie. 11% Van het energieverbruik in Bernheze wekken zij bijvoorbeeld duurzaam op. Groene Groei heeft daarom een duurzaamheidsplan opgesteld om gemeente Bernheze te helpen met het behalen van haar doelstellingen. 


Streefdatum 2030


In 2030 wil de gemeente energieneutraal zijn. Om dit te bereiken volgt de gemeente de ‘trias energetica’-route. Dit betekent eerst inzetten op energie besparen, de rest van de energiebehoefte duurzaam opwekken en voor het deel waarin de gemeente nog fossiele brandstof nodig heeft, kiezen voor de minst milieubelastende vormen.
Samen met de gemeente heeft Groene Groei hiervoor de Duurzame energieagenda 2017-2020 opgesteld. Hierin staan de activiteiten die de gemeente onderneemt om Bernheze energieneutraal te maken. Samen met inwoners, bedrijven en instellingen gaat de gemeente op weg om deze doelen te halen.


Projecten


De doelstellingen vertaald in een overzichtelijke tekening (PDF, 6.4 MB). Hierin ziet u in een oogopslag welke projecten er op stapel staan. Dit helpt enorm om bedrijven en inwoners te inspireren en zelf actief aan de slag gaan om bij te dragen aan een energieneutraal Bernheze. Meer gedetailleerde informatie kunt u lezen in de Duurzame energieagenda Bernheze 2017-2020 (PDF, 1.0 MB) en in de bijbehorende projectenbundel (PDF, 767.5 kB).


Meedenken?


Wilt u dat Groene Groei meedenkt over uw duurzame ambities en hoe deze te realiseren? Graag! Stuur een email naar rklop@groenegroei.nl ter attentie van Ralf Klop.