Tegoedbonactie Landerd & Uden met groot succes afgerond

CommercieelGemeentelijk
In de week van 8 november ging de tegoedbonactie voor huurders in voormalig gemeenten Landerd en Uden (nu Maashorst) van start via het energieloket Brabant Woont Slim. Groene Groei mocht deze actie als uitvoerder van het energieloket Brabant Woont Slim organiseren & coördineren. Ook leverde Groene Groei de systematiek voor de tegoedbon én werd de communicatiecampagne voor de actie opgezet.

Alle huurders kregen een tegoedbon van €50 thuisgestuurd om te besteden aan kleine energiebesparende maatregelen. De tegoedbon kon tot 31 december 2021 aangevraagd worden bij Brabant Woont Slim en uitgeven worden bij de deelnemende lokale bouwmarkten (Van de Burgt & Pe-da shop, Hubo Uden). Gemeenten Landerd en Uden vonden het belangrijk om de tegoedbon lokaal te laten besteden. Zo hadden niet alleen huurders voordeel van de bon maar ook de plaatselijke ondernemers. Van de tegoedbonactie is massaal gebruik gemaakt. In totaal werden er in Landerd 538 bonnen uitgegeven aan energiebesparende producten en in Uden zelfs 2192 bonnen!

Waar kozen huurders voor?


Huurders konden in de deelnemende winkels zélf een energiebesparend product uitkiezen Daar kwam de volgende top 3 uit:

  1. Ledverlichting

  2. Tocht en isolatiemateriaal

  3. Waterbesparende douchekop


Ondersteuning


Om huurders die niet digitaal vaardig zijn te helpen bij het verzilveren van hun tegoedbon stond er op 22 en 27 november het duurzame Tiny House van Groene Groei bij de aangesloten winkeliers. Huurders konden op die manier een tegoedbon laten verzilveren en meteen uitgeven in de winkel. Verder konden huurders bellen naar het energieloket om een tegoedbon op te laten sturen.


Blij met het resultaat


Wethouder duurzaamheid Jeroen van den Heuvel is blij dat huurders uit gemeenten Landerd en Uden zo massaal gehoor hebben gegeven aan de tegoedbonactie. “ De tegoedbonactie kwam op het goede moment in verband met de enorme stijging van de gasprijzen. ik hoop en vertrouw erop dat de tegoedbonactie heeft gewerkt als een aanmoediging om nog meer kleine energiebesparende maatregelen als tochtstrippen, ledlampen en waterbesparende douchekoppen aan te schaffen. Hiermee kunnen huurders hun energierekening verlagen”.

Vragen over het verduurzamen van je woning


Heb jij andere vragen over het verduurzamen van jouw woning? Dan kun jij vrijblijvend terecht bij het energieloket Brabant Woont Slim (uitgevoerd door Groene Groei). Brabant Woont Slim is elke werkdag van 09:00 tot 17:00 te bereiken op: 085-0410070 of info@brabantwoontslim.nl.