Tegoedbon actie Gemeente Bernheze

Gemeentelijk

Groene Groei verzorgt regelmatig tegoedbon acties voor verschillende gemeenten. Zo ook voor de gemeente Bernheze. 


 


Opzet tegoedbon actieDeze tegoedbon actie heeft een andere opzet dan normaal gesproken wordt uitgevoerd. De doelgroep van deze actie zijn bewoners die kampen met energiearmoede. Zij kunnen gebruik maken van een energiecoach. De energiecoach komt langs en geeft een advies waar energie bespaard kan worden en wat daar voor nodig is. 


Energiecoach aanvragen


Bewoners kunnen een energiecoach aanvragen. De coach komt aan huis en bekijkt waar een bewoner het meest snel energie kan besparen. Waar naar wordt gekeken zijn twee opties:  1. Witgoed

  2. Kleine energiebesparende maatregelen


Wat houden de opties in?


Vaak heeft een bewoner iets van witgoed in huis wat energie vreet. De energiecoach controleert welk apparaat of welke apparaten energie vreten. Op basis hiervan wordt bepaald welk apparaat vervangen wordt. Dit wordt vergoed door de gemeente. 


Komt een bewoner in aanmerking voor kleine energiebesparende maatregelen, dan krijgen zij een tegoedbon t.w.v. €190,-. De tegoedbon wordt besteed bij de Woon Wijzer Winkel. Om deze tegoedbon goed te besteden, geeft de energiecoach tips over wat er vervangen of aangepast dient te worden. 
Looptijd actie 


Vanaf maart start de actie en loopt tot eind 2023. Het gaat om +/- 60 bonnen die vergeven worden.

Iets voor uw gemeente?


Wilt u voor uw gemeente ook een tegoedbon actie lanceren? Mail dan naar ralf@groenegroei.nl voor meer informatie. Wij denken graag met u mee over de opties en mogelijkheden. Benieuwd naar andere acties? Lees dan meer over de resultaten in Breda en Land van Cuijk.