SDE Project Best Wool Carpets

Commercieel

n 2014 ontwierp New Best Architecten de uitbreiding en vernieuwing van de gebouwen van Best Wool Carpets met aandacht voor duurzaamheid. Als producent van 100% wollen vloerbedekking wil Best Wool Carpets er alles aan doen om zo milieu vriendelijk te produceren. Zo is er geïnvesteerd in een nieuwe verwarmingsinstallatie en is alle verlichting vervangen door LED-verlichting. Met het installeren van de zonnepanelen is de volgende stap gezet naar energieproducent in plaats van energieverbruiker.

Het bedrijf zit nu nog midden in de ontwikkeling van 100% recyclebare vloerbedekking waarbij de wol kan worden hergebruikt. Hierdoor draagt het bedrijf op het gebied van duurzaamheid en milieu stevig bij aan een duurzame samenleving.

De zonne-stroominstallatie wekt jaarlijks 160.000 kWh elektriciteit op, zeker 30.000 kWh meer dan de eigen behoefte. Een besparing van maar liefst 60.500 kg CO2 per jaar. Met de opgewekte stroom kunnen 50 huishoudens een jaar lang worden voorzien van stroom! De komende periode wordt er proefgedraaid om vast te stellen hoeveel stroom daadwerkelijk overblijft en hoeveel gezinnen in Best hiervan kunnen profiteren.

Best Wool Carpets is met haar zonnepanelen een voorbeeld voor andere bedrijven. Zij wil ondernemers bewust maken van de kansen met SDE+ en andere subsidiemogelijkheden. Wij wisten niet waar we allemaal rekening mee moesten houden, het is ingewikkelde materie. “Wij hebben ons laten adviseren door Ralf Klop van Groene Groei. Groene Groei heeft zowel de subsidie aangevraagd als de gehele inkoop begeleid. Dat leverde ons de zekerheid dat wij geen fouten maakten in de procedure en heel belangrijk dat een opbrengstgarantie is bedongen bij de leverancier.  Door deze professionele begeleiding  is het plaatsen van deze zonnestroom-installatie zowel goed voor het milieu als voor onze portemonnee.”, aldus Yvar Monasch, eigenaar van Best Wool Carpets.

Mogelijk gemaakt door:

logo

Eigenenergie.net

Alle sectorenCommercieel

Eigenenergie.net is dè specialist in zonnepanelen en innovatieve oplossingen voor dak, gevel en grond voor bedrijven, woningcorporaties en projecten.

Lees meer

Misschien voor u interessant:

Collectieve aanpak

Als gemeente of woningbouwcorporatie bent u waarschijnlijk druk bezig uw wijken en buurten voor te bereiden op een aardgasvrij Nederland. Een goede voorlichting van bewoners is daarbij een belangrijke eerste stap. Maar hoe informeert u bewoners effectief over de toekomstige warmtevoorziening? En hoe stimuleert u hen om vervolgens aan de slag te gaan? Wij verzorgen wijkuitvoeringsaanpakken, inkoopacties en ondersteunen bij gespikkeld bezit trajecten.


Lees meer

SDE+ aanvraag

De overheid heeft een subsidie duurzame energie voor grootverbruikers. Hiervoor komt u in aanmerking met een aansluiting van meer dan 3 x 80 ampère aansluiting. Wilt u weten dat deze subsidie voor u kan betekenen? Wij helpen u graag!


Lees meer