Resultaten tegoedbonactie Land van Cuijk

Gemeentelijk

Groene Groei heeft voor de gemeente Land van Cuijk twee tegoedbonacties gefaciliteerd. De acties zijn ingezet zodat de bewoners van Land van Cuijk middels de tegoedbon energiebesparende producten kunnen halen bij lokale winkels. Resultaat acties 


Beide acties hebben een mooi resultaat geleverd! Er zijn in totaal in de gemeente Land van Cuijk 2000 vouchers verzilverd. Lees verder in het artikel om welke acties het ging. 
RREW 


De eerste actie is eind oktober 2022 gestart en had een doorlooptijd tot en met eind december 2022. Deze tegoedbon t.w.v. van €45 was bedoeld voor huurders die de producten zowel online als in de deelnemende lokale winkels konden uitgeven.
Energiearmoede De tweede tegoedbonactie is aan het eind van 2022 gestart in gemeente Land van Cuijk. Deze actie is bedoeld voor huurders met energiearmoede. In deze actie zijn er energiecoaches ingezet om de bewoners te adviseren over toepasbare maatregelen om energie te besparen.


Bijdrage coaches 


De coaches hebben bewoners geholpen rondom het besparen van energie. Dit werd o.a. gedaan door producten voor hun te bestellen die het beste helpen bij het besparen van energie.  In deze actie zijn er ook persoonlijke warmhoud artikelen meegenomen zoals dekens en kruiken.


De inzet van Groene Groei


Groene Groei werkt met de Duurzaam Wonen Bon, een systeem dat ervoor zorgt dat zowel lokale bouwmarkten als pakketverzenders aangesloten kunnen worden. Dat zorgt voor keuzevrijheid voor de huurder maar zorgt er ook voor dat de lokale ondernemer profiteert van de tegoedbonacties. 


Hierbij wordt het volgende gefaciliteerd:   • De volledige werking van het systeem;

  • De aansluiting van de lokale bouwmarkten en pakketverzenders;

  • De interactie tussen alle stakeholders (gemeente, energiecoaches, woningcorporaties, huurders)

  • De telefonische opvang zodat huurders vragen kunnen stellen.

  • De monitoring van de uitgegeven tegoedbonnen en stuurt bij waar nodig. 
Iets voor uw gemeente?


Is een tegoedbonactie ook iets voor uw gemeente? Mail dan naar ralf@groenegroei.nl voor meer informatie.