Zon Op Bedrijven Bernheze

CommercieelGemeentelijk

Op basis van een schouw werden de mogelijkheden van een zonnepanelen installatie in kaart gebracht. Op basis van deze informatie en energiecontract gegevens maakte Groene Groei vervolgens een businesscase, rekening houdend met subsidie duurzame energie. Het mooie van de aanpak is dat de gemeente garant is gaan staan voor het niet vallen van de subsidie. Bij een succesvolle subsidie aanvraag is afgesproken dat bedrijven de voor investering van de gemeenten restitueren. Dit geld stort de gemeente in haar duurzaamheidsfonds van waaruit meer ondernemers kunnen worden ondersteund. 

Op basis van machtigingen heeft Groene Groei vervolgens voor 5 bedrijven de SDE+ aanvraag verzorgd.

Bij elkaar is voor ongeveer 745 kWp aan zonne-energie aangevraagd. Dit komt overeen met een jaarlijkse opwek van naar schatting 670.500 kWh. Dit staat gelijk aan het energieverbuik van 190 huishoudens. De CO2 reductie per jaar komt overeen met de aanplant van 15.421 bomen. Een stevige milieuwinst, die bovendien voor de bedrijven een zeer gunstig rendement kent.

Bent u als gemeente of bedrijventerrein  geïnteresseerd eenzelfde traject met uw bedrijven te doorlopen met een gegarandeerd succes? Neem contact met ons op.

Contact