Duurzaamheidsagenda Bernheze 2017-2020

Gemeentelijk

Gemeente Bernheze neemt de door Groene Groei geschreven duurzame energieagenda aan en besluit tot 80.000 euro per jaar te investeren in de duurzaamheid van de gemeente. In deze agenda staat de ambitie van de gemeente beschreven om een energie neutrale gemeente te worden. Het tot stand komen van deze agenda is gebeurd in samenwerking met lokale bedrijven. 

Deze agenda is gedefinieerd over een periode van 3 jaar: van 2017 tot 2020. In de duurzaamheidsagenda is een projectenbundel opgenomen met onder andere: een zonneweide project, Zon op Bedrijven waarin Groene Groei bedrijven met behulp van SDE+ subsidie begeleid naar een zonnepaneleninstallatie, de bouw van een gasloze nieuwbouwwijk en de introductie van een elektrische deelauto. Ondertussen is het plan aangenomen door de raad van bestuur wat betekend dat de investeringen ook plaatsvinden.  

Hieronder zit u een visuele presentatie van de Duurzame energie agenda Bernheze 2017-2020:

Nieuws

logo

Bernheze stimuleert ontwikkeling zonneweides

Gemeentelijk

24 januari 2018
In opdracht van de gemeente Bernheze heeft Groene Groei BV een haalbaarheidsstudie opgesteld voor de mogelijkheid van een zonneweide op eigen grond, maar ook op een dak van een agrariër.

Klik hier
logo

Duurzaamheidsagenda Loon op Zand

Gemeentelijk

23 april 2018
De gemeente Loon op Zand wil vaart maken met haar duurzame beleid en schakelt Groene Groei in om dit te bereiken.

Lees meer
logo

Project Zon op Bedrijven in Bernheze

CommercieelGemeentelijk

04 mei 2018
Bernheze - Vijf bedrijven in Bernheze kregen subsidie toegekend voor het plaatsen van zonnepanelen. Een goede stap om de ambitie te verwezenlijken om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn.

Lees meer
Meer nieuws