Case study ebm-papst Benelux

Commercieel

Introductie


Voor ebm-papst staat duurzaam ondernemen en de zorg voor het milieu centraal. Ze hanteren de GreenTech filosofie. Ieder nieuw product dat ze ontwikkelen moet zijn voorganger economisch en ecologisch overtreffen.


De wens


Vanwege de groei zocht ebm-papst een nieuwe locatie. Ze wilde dit accuraat aanpakken en lieten een energiezuinig nieuw pand bouwen, op een A-locatie in Beek en Donk. Directeur Ad van Nistelrooij: “De voorwaarden die we stelden zijn gebaseerd op het GreenTech beleid en het creëren van een ideaal werkklimaat. De nieuwe verlichting moest energiezuinig zijn, een minimaal verloop van de hoeveelheid licht hebben en perfecte regelbaarheid. De kleur van het licht vonden we essentieel omdat dit goed moest passen bij het moderne interieur en afgestemd moest zijn op de werkzaamheden van onze werknemers. De kleur heeft namelijk invloed op de actieve werkhouding en productiviteit".


De oplossing


Opple gaf ebm-papst de gelegenheid om diverse LED oplossingen langdurig en uitvoerig te testen. In samenspraak met de werknemers kwam de LED verlichting van Opple als beste uit de test. Ad van Nistelrooij: “Het gehele kantoorgedeelte is ingericht met Opple verlichting. We kozen de kleurtemperatuur van 4000K. Deze geeft een mooi helder, wit licht. De producten zijn flikkervrij en daardoor rustgevend voor medewerkers die veelal beeldschermwerkzaamheden uitvoeren".