Lezingen of webinars aangaande de energietransitie, Groene Groei organiseert ze graag!

Gemeentelijk
Groene Groei houdt van beweging én gelooft in het belang van een inclusieve energietransitie. Een energietransitie waarbij alle inwoners mee worden genomen in de opgave die ons ons nog te wachten staat. Want als iedereen zijn duurzame steentje bij moet dragen, moet ook iedereen weten hoe die dat moet doen.

Daarom organiseert Groene Groei graag fysieke interactieve lezingen of webinars voor zowel huurders als woningeigenaren in uw gemeente.  Wij zetten vraagtekens graag om in daadkracht!

Veel ervaring


Als Groene Groei weten we, vanuit onze rol als beheerder of telefonische opvang van verschillende energieloketten (gemeente Bernheze, gemeente Boxtel, gemeente Breda, gemeente Sint-Michielsgestel, gemeente Vught, gemeente Oss, gemeente ‘s-Hertogenbosch, gemeente Maashorst, gemeente Meierijstad, gemeente Land van Cuijk) wat de vragen zijn die bij inwoners spelen. Deze vragen bundelen wij en zetten wij om in informatieve programma’s waarmee we inwoners aan de hand te nemen bij het verduurzamen van hun woning. Dit kunnen bijvoorbeeld fysieke lezingen of webinars zijn met de onderwerpen:

  • Oei, mijn energierekening groeit, wat nu? Een programma gericht op kleine energiebesparende maatregelen en gedrag. Wat kan een bewoner (zowel huurder als woningeigenaar) doen om zijn energierekening op korte termijn naar beneden te krijgen. Dit programma is zeer geschikt voor doelgroep uit uw gemeente met energiearmoede.

  • Hou de kou buiten! Isoleer je huis Door stijging van de gas en elektriciteits-prijzen is het belangrijker om de woning goed te isoleren. Met dit programma helpen we inwoners met het oriënteren op het isoleren van de woning.

  • Subsidies en financiering In dit programma bespreken we welke subsidieregelingen er actueel zijn, waar bewoners op moeten letten bij het aanvragen van een subsidie of financiering en welk hulp er geboden kan worden.

  • Een warmtepomp in mijn woning, goed idee? Steeds meer inwoners kiezen ervoor om hun woning te isoleren. Hierdoor blijft de woning warm in de winter en koel in de zomer. Daardoor woon je prettiger en gebruik je minder energie. Zo kun je tot honderden euro’s per jaar op je energierekening besparen en het klimaat helpen. Maar is de woning al geschikt voor een warmtepomp en welke stappen zijn er nodig om ervoor te zorgen dat dit kan?


  • Hoe verduurzaam ik mijn woning; een complete casus Deelnemers worden meegenomen in het adviestraject van een woning. Zo krijgen deelnemers een goed idee van wat een energieadvies inhoudt, krijgen ze inzicht in de stappen die nodig zijn om hun huis te verduurzamen en worden er veel praktische tips gegeven.


Wij geloven altijd in een combinatie van lezingen en webinars. Deze combinatie zorgt ervoor dat elke doelgroep in uw gemeente  wordt aangesproken.
Ontzorging of eigen regie?


Als Groene Groei weten we wat er nodig is om een webinar of lezing te organiseren. wij kunnen uw gemeente daarin totaal ontzorgen. Denk aan het verzorgen van:

  • Geschikte sprekers;

  • Technische benodigheden;

  • Bewonerscommunicatie (social campagne, gemeentelijke brief, aftercare);

  • Locatie & catering.


Wil uw gemeente liever zelf de regie houden over een lezing of webinar? Dan kunnen we u als Groene Groei ook voorzien van bewonersinformatie, ondersteunen en tips geven.

Groene Weetkeet


Om een fysieke lezing nóg meer pit te geven of om een leuke (duurzame) draai te geven aan uw gemeentelijke evenement is het ook mogelijk om de Groene Weetkeet van Groene Groei in te zetten. De Weetkeet is super simpel te vervoeren en is een aansprekend en middel voor elke doelgroep en elk deelonderwerp op het gebied van duurzaam wonen. Met de Groene Shows worden markten, pleinen, sportverenigingen en andere trefpunten in uw gemeente aangedaan. Hoe dat precies vormgegeven moet worden? Groene Groei denkt graag met u mee en voert uw wensen uit!

Wilt u daar informatie over? Die vindt u hier.

Ook voor uw gemeente!


Wilt u ook een lezing of webinar organiseren aangaande de energietransitie? Wil u dat (laten) verzorgen door een betrokken, ervaren en kundige partij? Als Groene Groei kunnen wij u daarbij helpen. Stuur voor een oriënterend gesprek een mailtje naar: morris@groenegroei.nl of bel naar: 085-0410410

Hieronder vindt u gemeenten/organisaties die u voorgingen.

Gemeenten Bernheze, Breda, Tilburg

Lees meer

Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV)

Lees meer

Gemeenten aangesloten bij Brabant Woont Slim

Lees meer

Ondernemersvereniging Kraaiven/ Vossenberg

Lees meer

Uitvoering Energiearmoede-aanpak


Bent u nog op zoek naar een uitvoerder voor uw gemeentelijke aanpak energiearmoede? Groene Groei is u graag van dienst! Wij hebben inmiddels behoorlijk wat ervaring affiniteit met dit onderwerp door het uitvoeren van grote projecten in samenwerking met gemeente Bernheze, gemeente Boxtel, gemeente Sint-Michielsgestel en Woningcorporatie Joost in ‘s-Hertogenbosch. Wij zijn dan ook in staat om maatwerk te verzorgen. We gaan graag met u in gesprek om uitvoering te geven aan al uw wensen.

Het project in gemeente Boxtel

Lees meer

Het project in gemeente Sint-Michielsgestel

lees meer

Het project in gemeente Bernheze

Lees meer

Het project bij Woningcorporatie Joost

Lees meer