Lezing Groene Groei op het Energiefestival. Kom jij ook?

CommercieelGemeentelijk

Op donderdag 20 oktober 2022 zal het Energiefestival plaatsvinden in het 1931 Congrescentrum in ’s-Hertogenbosch. Groene Groei mag in ronde 5 (15.15-16.00) vertellen over de gespikkeld bezit aanpak die zij samen met Fiks Mens en Wonen bedacht hebben.


Wat is gespikkeld bezit?


Bij gespikkeld bezit staan particuliere koop- en sociale huurwoningen door elkaar. Omdat niet alle woningen worden onderhouden door een woningcorporatie, levert dit vaak een minder eenvormig straatbeeld op. Gespikkeld bezit eigenaren hebben vaak een kleine portemonnee en te maken met energiearmoede. Door de bewoners mee te nemen in de renovatie gaan zij op de lange termijn geld besparen. Vaak moet met een ex-huurwoning ook echt iets gebeuren. Het is ook in het belang van gemeentes dat de koopwoningen verduurzaamd worden.


De aanpak gespikkeld bezit


Onze gespikkeld bezit aanpak is een hybride aanpak waarin gedegen advies (van Groene Groei) én goede communicatie met bewoners (Fiks Mens en Wonen) voorop staat. Onze procesaanpak bestaat uit 7 stappen om de kans te vergroten dat bewoner-eigenaren in een voormalige corporatiewoning kunnen én willen meedoen met een renovatie of onderhoudsaanpak van een woningcorporatie. Elke stap is nauwkeurig samengesteld en bevat ondersteunende tools en materialen.


Stap 1: Activatie van bewoners
Stap 2: Bewonersavond
Stap 3: Offerte adviesbegeleiding Duurzaam Woonplan ondertekenen
Stap 4: Duurzaam Woonplan doorlopen met begeleiding


Stap 5: Hulp bij financiering en subsidies
Stap 6: Keuze uit aanbod maatregelen
Stap 7: Akkoord en naar uitvoering


Tijdens de lezing op het energiefestival bespreken we alle ins- en outs uit de Staatsliedenwijk in Tilburg (in samenwerking met woningcorporatie & gemeente Tilburg) en de wijk Burgemeester Molenaarhoeven in Rosmalen (in samenwerking met woningcorporatie Joost & gemeente ‘s-Hertogenbosch).


Waar, wat, wanneer?


Datum: Donderdag 20 oktober 2022
Tijd: 15.15 – 16.00 uur
Locatie: Congrescentrum 1931, Oude Engelseweg1, 5222 AA ‘s-Hertogenbosch


Heb jij je nog niet aangemeld voor het energiefestival? Dat kan via deze link. Meer weten over het Energiefestival? Kijk dan op de website van de Energiewerkplaats.