Projecten

Onze duurzame voortgang!

logo

Strijp-T (voormalig Philipsterrein)

Commercieel

Om de herbestemming van Strijp-T – één van de voormalige Philipsterreinen in Eindhoven –  vorm en inhoud te geven, zijn nieuwe energieoplossingen noodzakelijk. In de zoektocht naar  een nieuwe vorm van duurzame warmtelevering organiseerden de gemeente Eindhoven én de provincie Noord-Brabant een match making event. Tijdens dit event gaven potentiële aanbieders tekst en uitleg over hun mogelijke oplossing. Het voorstel van OVVIA sprak het meest tot de verbeelding. ‘Deze duurzame oplossing garandeert de levering van warmte én vermindert de CO2-uitstoot’, vertelt OVVIA-directeur Jan van Hout. ‘Zonder dat de huurder of eigenaar van een gebouw zelf hoeft te investeren.’

Lees meer
logo

Prestatiecontract Vrije Basisschool De Regenboog Eindhoven

Bedrijventerrein Tijvoort

VBS De Regenboog in Eindhoven is de eerste school in Nederland met een 15 jarig prestatiecontract waarin afspraken zijn vastgelegd over onderhoud, energiezuinigheid en het binnenklimaat. Directeur Emiel Link is zeer tevreden over OVVIA, de ESCo die dit verzorgt. “Het is een spannende keuze, maar er is een groot onderling vertrouwen en als er iets hapert staan ze meteen op de stoep. Wij hebben nu jarenlang een gegarandeerd gezonde school en hebben zelfs toekomstige maatregelen kunnen financieren.”

Lees meer
logo

Zonnepanelen businesscase Feijen Metaaltechniek

Commercieel

Soltronergy heeft voor Feijen Metaaltechniek te Maarheeze invulling gegeven aan de vraag “kunnen zonnepanelen op een rendabele wijze bijdragen aan de ‘vergroening’ van ons bedrijf? ”De uitstekende samenwerking met Soltronergy in de voorstudie, subsidieaanvraag, tenderbegeleiding en projectsupervisie heeft ervoor gezorgd dat wij nu beschikken over een zonnestroom-installatie met 970 zonnepanelen, waarmee ons bedrijf circa 20% van de eigen energiebehoefte kan produceren.”

Lees meer
logo

Case study ebm-papst Benelux

Commercieel

Ebm-papst is een wereldwijde organisatie die als marktleider actief is met de verkoop en levering van compleet gamma ventilatoren, motoren en regelapparatuur voor toepassingen in de meest uiteenlopende applicaties. Vanwege de groei zocht ebm-papst een nieuwe locatie. Ze wilde dit accuraat aanpakken en lieten een energiezuinig nieuw pand bouwen, op een A-locatie in Beek en Donk. Opple gaf ebm-papst de gelegenheid om diverse LED oplossingen langdurig en uitvoerig te testen. In samenspraak met de werknemers kwam de LED verlichting van Opple als beste uit de test.

Lees meer
logo

High Tech bedrijf uit de Brainport regio

Commercieel

OVVIA heeft voor een High Tech bedrijf uit de Brainport regio een inventarisatie gemaakt van haar energievoorziening. De energie rekening bedraagt meer dan € 500.000,‐ per jaar. Na een zeer uitgebreide analyse van de interne processen en energierekeningen kwamen we tot een duidelijke, zogenaamde “zero credit risk” investerings mogelijkheid. Ter illustratie; de uitgevoerde risico analyse middels Monte Carlo simulatie gaf aan dat er een 95% kans bestaat dat de ROI groter is dan 25% en kleiner dan 34%.

Lees meer
logo

Rijksmonument De Witte Dame

Commercieel

Rijksmonument De Witte Dame kampte met een torenhoge energierekening. De nieuwe eigenaar besefte dat dit een bedreiging was voor de gezonde financiële exploitatie van het gebouw. Hij wilde graag van een rood label naar label A. Tegelijkertijd stelde huurder Fontys Hogescholen eisen aan de luchtkwaliteit die juist tot hogere energielasten zouden leiden. De oplossing lag in het vervangen van de energieslurpende systemen. De vraag ‘Wie gaat dat betalen?’ dreigde nog roet in het eten te gooien. Gelukkig bood de ESCo-formule een oplossing. OVVIA financierde de operatie waarbij de eigenaar en gebruikers de opbrengsten delen.

Lees meer