Projecten

Onze duurzame voortgang!

logo

Veolia Energiegebouw

Commercieel

Veolia heeft voor haar energiegebouw op het C-Mill terrein in Heerlen een studie uitgevoerd naar de toepasbaarheid van led verlichting in machineruimtes. Deze studie betrof de economische en effectieve haalbaarheid van het vervangen van de aanwezige TL verlichting door led high-bay armaturen. Er werd beoordeeld op o.a. toepasbaarheid, benodigde investering en terugverdientijd, maar niet in de laatste plaats is er ook rekening gehouden met de doelstellingen van Veolia betreffende duurzaamheid en ISO14001.

Lees meer
logo

Winkelcentrum AaBe fabrieken

CommercieelGemeentelijk

Avalite leverde de verlichting voor het winkelcentrum AaBe in Tilburg. De AaBe (Adolf van den Bergh) wollen stoffen- en wollen dekenfabrieken was een textielfabriek in Tilburg die bestond van 1929 tot 2008. Het was de laatste textielfabriek in Tilburg die zijn deuren moest sluiten. Rialto Vastgoedontwikkeling ontwikkelde de oude dekenfabriek AaBe vervolgens in 2014 tot een modern winkelcentrum.

Lees meer
logo

Brug Royal FloraHolland Naaldwijk

Commercieel

Een aantal jaar geleden werd de wens binnen Royal FloraHolland om de oude armaturen te vervangen door energiezuinige, duurzame led armaturen steeds groter. “We waren op zoek naar een betaalbaar, maar kwalitatief hoogwaardig alternatief voor de oude armaturen.”, zegt van Beelen. “De armaturen in het assortiment van Avalite bleken dat te zijn en daarnaast hebben ze ook de uitstraling die wij ons terrein graag geven. Een belangrijk punt voor ons, het zijn daadwerkelijk mooi afgewerkte armaturen.”

Lees meer
logo

Strijp-T (voormalig Philipsterrein)

Commercieel

Om de herbestemming van Strijp-T – één van de voormalige Philipsterreinen in Eindhoven –  vorm en inhoud te geven, zijn nieuwe energieoplossingen noodzakelijk. In de zoektocht naar  een nieuwe vorm van duurzame warmtelevering organiseerden de gemeente Eindhoven én de provincie Noord-Brabant een match making event. Tijdens dit event gaven potentiële aanbieders tekst en uitleg over hun mogelijke oplossing. Het voorstel van OVVIA sprak het meest tot de verbeelding. ‘Deze duurzame oplossing garandeert de levering van warmte én vermindert de CO2-uitstoot’, vertelt OVVIA-directeur Jan van Hout. ‘Zonder dat de huurder of eigenaar van een gebouw zelf hoeft te investeren.’

Lees meer
logo

Prestatiecontract Vrije Basisschool De Regenboog Eindhoven

Maatschappelijk

VBS De Regenboog in Eindhoven is de eerste school in Nederland met een 15 jarig prestatiecontract waarin afspraken zijn vastgelegd over onderhoud, energiezuinigheid en het binnenklimaat. Directeur Emiel Link is zeer tevreden over OVVIA, de ESCo die dit verzorgt. “Het is een spannende keuze, maar er is een groot onderling vertrouwen en als er iets hapert staan ze meteen op de stoep. Wij hebben nu jarenlang een gegarandeerd gezonde school en hebben zelfs toekomstige maatregelen kunnen financieren.”

Lees meer
logo

Zonnepanelen businesscase Feijen Metaaltechniek

Commercieel

Soltronergy heeft voor Feijen Metaaltechniek te Maarheeze invulling gegeven aan de vraag “kunnen zonnepanelen op een rendabele wijze bijdragen aan de ‘vergroening’ van ons bedrijf? ”De uitstekende samenwerking met Soltronergy in de voorstudie, subsidieaanvraag, tenderbegeleiding en projectsupervisie heeft ervoor gezorgd dat wij nu beschikken over een zonnestroom-installatie met 970 zonnepanelen, waarmee ons bedrijf circa 20% van de eigen energiebehoefte kan produceren.”

Lees meer