Nieuws

Lees hier alle ontwikkelingen en actualiteiten

logo

Niet eerder vertoonde maatregelen nodig om opwarming aarde te beperken tot 1,5 graad

CommercieelGemeentelijkMaatschappelijk

08 oktober 2018
De opwarming van de aarde moet beperkt blijven tot maximaal 1,5 graad om het risico op droogte, overstromingen, extreme hitte en andere ernstige gevolgen voor honderden miljoenen mensen te beperken.

Lees meer
logo

'Verschil 1,5 en 2 graden opwarming erg groot, zeker voor Nederland'

CommercieelGemeentelijkMaatschappelijk

08 oktober 2018
Het lijkt verwaarloosbaar, een halve graad, maar er zijn zeer grote verschillen tussen een wereldwijde opwarming van 1,5 en 2 graden. Dat zal de conclusie worden van een belangrijk VN-rapport, waar deze week overeenstemming over moet worden bereikt.

Lees meer
logo

Veel bedrijven missen kennis en tijd voor verduurzaming

Commercieel

14 augustus 2018
Ruim de helft van de Nederlandse bedrijven is actief met verduurzaming, maar kennis en tijd schieten vaak tekort. Dit blijkt uit een onderzoek dat GFK in opdracht van ABN AMRO Commercial Banking heeft verricht onder 349 Nederlandse bedrijven.

Lees meer
logo

2 op 5 kantoren nog niet klaar voor 2023

Commercieel

13 augustus 2018
Kantoorgebouwen moeten in 2023 beschikken over minimaal energielabel C. Aan deze verplichting voldoen momenteel slechts drie op de vijf kantoren, zo blijkt uit onderzoek. Om alsnog aan deze eis te voldoen, moeten vooral de energie-onzuinigste panden ingrijpend worden gerenoveerd.

Lees meer
logo

Investeren in zonnepanelen nu mogelijk zonder recht van opstal voor bank

Commercieel

10 augustus 2018
OVVIA uit Veldhoven is verantwoordelijk voor de exploitatie van zonnedaken volgens het ESCo-concept. Een ESCo is een belangrijke schakel bij de reductie van CO2 in het kader van de nieuwe klimaatwet.

Lees meer
logo

Industrie wil geld zien voor Klimaatakkoord

Commercieel

26 juli 2018
De Nederlandse industrie wil compensatie voor de kosten die ze moet maken voor het Klimaatakkoord van Parijs. De industrie verwacht dat tot 2030 €15 mrd tot €20 mrd extra investeringen nodig zijn voor projecten om de CO₂-uitstoot te reduceren.

Lees meer