Verhalen

Bekijk hier onze verhalen over vastgoed op bedrijventerreinen

logo

Picnic, nieuwkomer op Kraaiven, gevestigd in duurzaam pand

Bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg

Op bezoek bij Picnic, een jong dynamisch bedrijf dat in 2019 het snelst groeiende bedrijf van Nederland was. Picnic is een online supermarkt zonder fysieke locaties die door middel van distributiecentra boodschappen gratis bij de klanten thuisbezorgt. In 2015 begonnen ze in Amersfoort met 4 bezorgauto’s maar inmiddels rijden ze met meer dan 800 elektrische voertuigen door heel Nederland. Met Tjarco, hubmanager van vestiging Tilburg, praat ik over duurzaamheid van deze locatie.

Lees meer
logo

Maak kennis met onze adviseur Maaike!

Bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg

Voor vele bedrijven wellicht een bekend gezicht, onze adviseur Maaike. Om de Green Deal zo goed mogelijk op de kaart te zetten gaat ze langs alle bedrijven op bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg voor een oriënterend gesprek.  Daar is Maaike nu ongeveer een half jaar mee bezig. Als adviseur zet ze zich dagelijks in voor een duurzame toekomst maar wie is Maaike als persoon en hoe kijkt ze terug op het afgelopen half jaar? Lees het in deze blog!

Lees meer
logo

Rijnen Brandstoffen gaat mee met de tijd en is bezig met verduurzaming!

Bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg

Vandaag zijn we te gast bij Rijnen Brandstoffen. Rijnen Brandstoffen is een Tilburgs familiebedrijf dat sinds 1919 totaalleverancier is op het gebied van warmte. Zo leveren ze steenkool, hout, gas en olieproducten. Ooit begonnen als bedrijf dat rondliep met kruiwagens vol steenkool maar inmiddels een modern bedrijf dat flink is toegenomen in omvang, Onlangs mochten zij hun 100-jarige jubileum vieren! Dat geeft al aan dat het bedrijf meebeweegt met de tijd. Duurzaamheid is voor Rijnen Brandstoffen belangrijk en de Green Deal was een uitgelezen kans om hun bedrijfsprocessen te vergroenen.

Lees meer
logo

Goodyear Nederland over de Green Deal op bedrijventerrein Kraaiven

Bedrijventerreinen Kraaiven en VossenbergBedrijventerrein Tijvoort

In het kader van de Green Deal en het verduurzamings-advies wat Groene Groei geeft, vinden we het hoog tijd om wat vragen te stellen over de ervaringen hiermee bij bedrijven. Zo zijn we te gast bij Goodyear Nederland op bedrijventerrein Kraaiven. Goodyear produceert in Tilburg vliegtuigbanden. Bij het aanmelden voor mijn interview, is mij meteen één ding heel duidelijk, veiligheid staat binnen dit bedrijf voorop. Met een veiligheidsbril en oranje hesje word ik onthaald door Bart Donders. Bart is environment health safety coördinator bij Goodyear Tilburg.

Lees meer
logo

Frank de Bruijn: “Duurzaamheid is leuk, maar circulariteit is veel belangrijker”

Bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg

Eind 2018 werd de Green Deal gesloten, waarin afspraken zijn vastgelegd voor de verduurzaming van de bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg. Frank de Bruijn is projectleider circulariteit op het gebied van reststromen: “Ik laat ondernemers met elkaar kennismaken als goede buur. Daar heb je meer aan dan een verre vriend.”

Lees meer
logo

Nicole van Hoof: “Samen met ondernemers naar een groener bedrijventerrein

Bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg

Eind 2018 werd de Green Deal gesloten, waarin afspraken zijn vastgelegd voor de verduurzaming van de bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg. Nicole van Hoof is projectleidster klimaatadaptatie en biodiversiteit: “Ik wil groene vlekken op de bedrijventerreinen, een fijne omgeving voor de ondernemers en hun werknemers.”

Lees meer
logo

Bob Stevens van Engelhart aan het woord over verduurzaming in zijn bedrijf

Bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg

Engelhart is een familiebedrijf met al ruim 40 jaar ervaring in de branche van traditionele spellen, sportartikelen en speelgoed. Ze voeren artikelen onder eigen label, maar hebben ook agentschappen van verschillende professionele producten op het gebied van darts, outdoor games en (houten) speelgoed. Engelhart is actief bezig met verduurzaming van de organisatie, een goed voorbeeld. Hoog tijd dus om wat vragen te stellen over wat de voordelen zijn van verduurzaming en wat het Engelhart heeft opgeleverd.

Lees meer