Nieuws

Lees hier al het duurzame nieuws voor gemeenten

logo

Resultaten tegoedbonactie Land van Cuijk

Gemeentelijk

10 januari 2023
Groene Groei heeft voor de gemeente Land van Cuijk tegoedbonacties gefaciliteerd.

Lees meer
logo

Resultaten tegoedbonactie Breda

Gemeentelijk

31 december 2022
Groene Groei heeft voor de gemeente Breda tegoedbonacties gefaciliteerd.

Lees meer
logo

ISDE-subsidie 2023, wat houdt dat in voor bewoners?

GemeentelijkCommercieel

15 november 2022
ISDE-subsidies 2023, dit gaat er veranderen.

Lees meer
logo

Het Tiny House van Groene Groei staat in de maand oktober in Eindhoven!

GemeentelijkCommercieel

05 oktober 2022
In de maand oktober mag Groene Groei maar liefst 5 keer richting Gemeente Eindhoven met haar Tiny House!

Lees meer
logo

Lezing Groene Groei op het Energiefestival. Kom jij ook?

GemeentelijkCommercieel

21 september 2022
Op donderdag 20 oktober 2022 zal het Energiefestival plaatsvinden in het 1931 Congrescentrum in ’s-Hertogenbosch. Groene Groei mag in ronde 5 (15.15-16.00) vertellen over de gespikkeld bezit aanpak die zij samen met Fiks Mens en Wonen bedacht hebben.

Lees meer
logo

Groene Groei faciliteert tegoedbonacties huurders in gemeente Land van Cuijk

GemeentelijkCommercieel

18 augustus 2022
Groene Groei faciliteert in zowel gemeente Land van Cuijk vanaf 1 oktober een tegoedbonactie voor huurders.

Lees meer
logo

Subsidie aanvragen, dit moet je weten

Gemeentelijk

14 juli 2022
Groene Groei heeft een Woon Duurzaam Adviseur om men te helpen bij het aanvragen van subsidie regelingen.

Lees meer
logo

Groene Groei en Fiks, samenwerken aan gespikkeld bezit

Gemeentelijk

14 juli 2022
Groene Groei werkt samen met Fiks om gespikkeld bezit om voormalige corporatiewoningen die zijn overgekocht door particulieren eigenaren, te renoveren.

Lees meer
logo

De kleine maatregelenscan van Groene Groei

GemeentelijkCommercieel

23 juni 2022
Groene Groei voert bij bewoners kleine maatregelenscans uit. Om de bewoners optimaal te kunnen bedienen loopt er momenteel een onderzoek. In dit artikel nemen we u mee in wat de kleine maatregelenscan inhoudt, hoe het is ontstaan, voor wie de scan interessant is en waarom. 

Lees meer
logo

Lezingen of webinars aangaande de energietransitie, Groene Groei organiseert ze graag!

Gemeentelijk

19 april 2022
Groene Groei houdt van beweging én gelooft in het belang van een inclusieve energietransitie. Een energietransitie waarbij alle inwoners mee worden genomen in de opgave die ons ons nog te wachten staat. Want als iedereen zijn duurzame steentje bij moet dragen, moet ook iedereen weten hoe die dat moet doen.

Lees meer
logo

Groene Groei verzorgt informatiebijeenkomsten voor leden FNV

GemeentelijkCommercieel

14 april 2022
In januari zette de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) een enquête uit onder hun leden van netwerk Midden Brabant over de (stijgende) energierekening. Eén van de vragen die zij in die enquête stelden was of de leden behoefte hadden aan informatie. Veel leden reageerden daar met een volmondige, ja, op.

Lees meer
logo

De Installatiehulp van Groene Groei biedt huurders uitkomst in gemeenten Boxtel & Sint Michielsgestel

GemeentelijkCommercieel

14 februari 2022
Vanaf half december was het als huurder in gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel al mogelijk om met een tegoedbon energiebesparende producten te bestellen. Maar uit ervaring van eerdere tegoedbonacties blijkt dat bestelde producten vaak ongebruikt blijven liggen. Zonde! Want als energiebesparende spullen niet daadwerkelijk geïnstalleerd zijn wordt er nog steeds geen energie bespaart. Daarom hebben gemeenten Boxtel en Sint- Michielsgestel besloten om huurders een extra helpende hand te bieden, de installatiehulp.

Lees meer
logo

Groene Groei helpt gemeente Bernheze energiearmoede tegen te gaan

GemeentelijkCommercieel

11 februari 2022
Via het project ‘Aan de slag met positieve energie’ worden huiseigenaren in Bernheze met een laag inkomen ondersteunt bij het verduurzamen van hun woning. Het betreft woningeigenaren die meer dan 10 procent van hun inkomen kwijt zijn aan energielasten.

Lees meer
logo

Tegoedbonactie Landerd & Uden met groot succes afgerond

GemeentelijkCommercieel

10 februari 2022
In de week van 8 november ging de tegoedbonactie voor huurders in voormalig gemeenten Landerd en Uden (nu Maashorst) van start via het energieloket Brabant Woont Slim. Groene Groei mocht deze actie als uitvoerder van het energieloket Brabant Woont Slim organiseren & coördineren.

Lees meer
logo

Groene Groei weet raad met verduurzamen gespikkeld bezit!

GemeentelijkCommercieel

23 december 2021
Woningcorporatie Joost verduurzaamt en renoveert momenteel 89 huurwoningen in een woonblok van 100 woningen in de wijk Burgemeester Molenaarhoeven in Rosmalen. De 11 eigenaren van de koopwoningen, voormalig bezit van Joost, is gelegenheid geboden om deel te nemen aan onderdelen van het project, zoals de dakrenovatie. Het meekrijgen van dit gespikkeld bezit bij grootschalige renovatie van huurwoningen is uitdagend. Toch is het bij dit project gelukt een groot deel van de kopers (64%) mee te krijgen. Wat zijn de succesfactoren?

Lees meer
logo

Groene Groei faciliteert tegoedbonacties huurders in gemeenten Uden & Landerd

GemeentelijkCommercieel

07 december 2021
Groene Groei faciliteert in zowel gemeente Uden als in gemeente Landerd (vanaf 1 januari gemeente Maashorst) een tegoedbonactie voor huurders.

Lees meer
logo

Pak die SDE++ subsidie voor zonnepanelen, Groene groei helpt!

GemeentelijkBedrijventerrein TijvoortBedrijventerreinen Kraaiven en VossenbergCommercieel

16 september 2021
Ben jij een ondernemer en heb je nog geen zonnepanelen op jouw dak? Dat kan nu extra voordelig met SDE++ subsidie! Groene Groei begeleidt je bij de aanvraag. Op 5 oktober start de enige aanvraagronde van 2021.. “Ik zou zeggen: pak die kans!”, aldus Jeroen Jansen van Groene Groei. We vroegen hem hoe die begeleiding en subsidieaanvraag in zijn werk gaan.

Lees meer
logo

Groene Groei op HE:LEEN Festival, gemeente Utrecht

Gemeentelijk

30 augustus 2021
Aanstaande zaterdag, 4 september, mag het Tiny House van Groene Groei weer de hort op. Dit keer staat onze Groene WeetKeet tussen 13.00 en 18.00 op het wijkfestival HE:LEEN op Rotsoord in Gemeente Utrecht Daar zijn we een onderdeel van de Groene karavaan.

Lees meer
logo

Groene Shows bedacht en uitgevoerd door Groene Groei!

Gemeentelijk

15 juni 2021
Een steeds groter deel van Nederland beseft dat het anders kan en moet op het gebied van de energietransitie! Er is een grote bereidheid én urgentie bij inwoners om daadwerkelijk hun woning te verduurzamen en te besparen op de energierekening. Dit vraagt om voorlichting op alle niveaus. Want elke inwoner zit met zijn woning in een andere fase van het verduurzamingsproces. De Groene Weetkeet van Groene Groei is hier uitermate voor geschikt! 

Lees meer
logo

Groene Groei begeleidt gemeenten bij het geven van een webinar over het EVI-Project

Gemeentelijk

09 juni 2021
Op donderdag 24 juni van 10.00 tot 12.00 uur organiseert de provincie, samen met gemeenten Bernheze, Breda, en Tilburg een webinar over het verduurzamen van woningen van huishoudens met een smalle beurs. Groene Groei was nauwe betrokken bij de ontwikkeling van het EVI-project en begeleidt de gemeenten bij het geven van het webinar. Uit het EVI-project is bijvoorbeeld een traject vanuit de gemeente Bernheze gestart dat Groene Groei faciliteert. 

Lees meer
logo

Groene Groei ontwikkelt energiescan voor huiseigenaren met laag inkomen

Gemeentelijk

04 juni 2021
Groene Groei ontwerpt, in opdracht van gemeente Bernheze, een rekentool waarmee een energiescan kan worden gegeven door energiecoöperatie Beco. Dit doet Groene Groei in het kader van een gemeentelijk project om huiseigenaren in Bernheze met een laag inkomen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning.

Lees meer
logo

Webinar over het Duurzaam Woonplan

Gemeentelijk

25 mei 2021
Op 18 mei organiseerde Groene Groei een webinar waarin we een demo presenteerden van het Duurzaam Woonplan, de nieuwe verduurzamings- adviestool die gemeenten of organisaties goed kan helpen bij wijkverduurzamingsaanpakken.

Lees meer
logo

Vacature- Manager energieloket

Gemeentelijk

14 mei 2021
Omdat (gelukkig) steeds meer inwoners bezig zijn met het energiezuiniger maken van hun woning zijn we bij Groene Groei op zoek naar een manager energieloket! Met een team van medewerkers geven we invulling aan de communicatie, de helpdesk en adviezen vanuit energieloketten. Voor Brabant Woont Slim, het energieloket in Noordoost Brabant uitgevoerd door Groene Groei BV, helpen wij inwoners middels informatie, begeleiding en persoonlijk advies bij het verduurzamen van de eigen woning.

Lees meer
logo

Groene Groei voert energiescans uit in Goirle

GemeentelijkBedrijventerrein Tijvoort

07 mei 2021
Afgelopen tijd zijn er diverse energiescans uitgevoerd door Groene Groei op Bedrijventerrein Tijvoort in Goirle. De energiescans worden aangeboden aan eigenaren en ondernemers op het bedrijventerrein in het kader van de GreenDeal bedrijventerrein Tijvoort.

Lees meer
logo

Groene groei is live met Duurzaam Wonen Advies!

GemeentelijkCommercieel

30 april 2021
Groene Groei is live met een nieuw verduurzamingsadvies. Voor het energieloket Brabant Woont Slim heeft Groene Groei de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuw duurzaamheidsadvies voor inwoners. En dat is gelukt, onder de naam: Duurzaam Wonen Advies.

Lees meer
logo

Duurzame Wijkaanpak in Uden en Landerd

Gemeentelijk

03 maart 2021
Groene Groei organiseert in samenwerking met Sobolt een wijkverduurzamingsaanpak voor gemeente Uden en Landerd. Door Sobolt werden warmtefoto's gemaakt van woningen in geselecteerde wijken in Uden en Landerd. Van deze warmtefoto's werden vervolgens rapporten gemaakt die uitgedeeld werden aan bewoners van die geselecteerde wijken.

Lees meer
logo

Groene Groei organiseert tegoedbonactie gemeente Breda

GemeentelijkCommercieel

12 februari 2021
In februari konden woningeigenaren in gemeente Breda een tegoedbon van 45 euro aanvragen waarmee gratis energiebesparende producten aangeschaft kunnen worden. Met deze bon konden woningeigenaren hun woning een stukje energiezuiniger maken.

Lees meer
logo

Duurzame samenwerking voor energiebesparing

GemeentelijkCommercieel

07 januari 2021
Eén energieloket voor 15 gemeenten, maar met ieder een eigen webshop, eigen mailingen en tegoedbonnen: hoe zorg je dan voor een vlekkeloze uitvoering? Groene Groei koos voor Sidekix en had er geen moment spijt van. Directeur Ralf Klop van Groene Groei en account manager Niall McColm van Sidekix lichten het toe.

Lees meer
logo

Webinar- Brabant Woont Slim

GemeentelijkCommercieel

24 juni 2020
Op dinsdag 23 juni organiseerde Groene Groei voor het Brabant Woont Slim het webinar – Hoe verduurzaam ik mijn huis?

Lees meer
logo

Stage in Coronatijd

GemeentelijkBedrijventerrein TijvoortBedrijventerreinen Kraaiven en VossenbergCommercieel

25 mei 2020
In maart van 2020 ben ik, Kjell Hagens, als tweedejaars student begonnen met een stage bij Groene Groei. Maar, in maart van 2020 is iedereens leven ook fors veranderd. De coronacrisis brak uit. Een onzekere tijd, ook voor een stagiair.

Lees meer
logo

RRE project: Brabant Woont Slim

GemeentelijkBedrijventerrein TijvoortBedrijventerreinen Kraaiven en VossenbergCommercieel

25 mei 2020
De Rijksoverheid gaf gemeenten van 9 oktober tot en met 14 november de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor de specifieke uitkering Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Deze regeling is bedoeld om huiseigenaren te helpen energie te besparen. Groene Groei, uitvoerder van het energieloket Brabant Woont Slim, heeft de aangesloten gemeenten begeleid in het schrijven van zo’n aanvraag. Alle aanvragen zijn goedgekeurd.

Lees meer
logo

Kabinet stelt 2 miljard euro beschikbaar voor SDE+ in voorjaar 2020

GemeentelijkBedrijventerreinen Kraaiven en VossenbergCommercieel

23 december 2019
In het voorjaar van 2020 is er een extra openstellingsronde van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De regeling gaat open van 17 maart tot en met 2 april 2020. Er is 2 miljard euro beschikbaar. Deze extra openstellingsronde is qua opzet, techniek en categorieën identiek aan de SDE+-najaarsronde 2019. Projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals geothermie, water, wind, biomassa en zon, kunnen subsidie aanvragen. Voor elektriciteitsproducten blijft het meesturen van een transportindicatie bij de aanvraag verplicht.

Lees meer
logo

Raad van State kraakt klimaatplannen van kabinet

GemeentelijkBedrijventerrein TijvoortBedrijventerreinen Kraaiven en VossenbergCommercieel

27 november 2019
Het kabinet doet  te weinig om in 2030 bijna de helft van de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Extra klimaatmaatregelen zijn nodig, zo oordeelt de Raad van State in een kritisch advies over het eerste Klimaatplan van het kabinet.

Lees meer
logo

Motie in Tweede Kamer om tijdelijk geen nieuwe zonneparken op natuur- en landbouwgronden toe te staan

GemeentelijkBedrijventerrein TijvoortBedrijventerreinen Kraaiven en VossenbergCommercieel

27 mei 2019
Tweede Kamerleden Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Antoinette Laan-Geselschap (VVD) en Erik Ronnes (CDA) hebben een motie ingediend om voorlopig geen nieuwe zonneparken op natuur- en landbouwgronden toe te staan. Daarover zal dinsdag 28 mei gestemd worden.

Lees meer
logo

Brabant Woont Slim komende 3 jaar wederom verzorgt door Groene Groei

GemeentelijkBedrijventerrein Tijvoort

14 februari 2019
Voor de back office van energieloket Brabant Woont Slim liep afgelopen periode een aanbestedingsprocedure. De uitkomst hiervan is dat de dienstverlening gecontinueerd blijft bij Groene Groei BV.

Lees meer
logo

Nederland haalt CO2-doelstelling bij lange na niet

GemeentelijkBedrijventerrein TijvoortCommercieel

06 december 2018
Nederland dreigt in 2020 veel meer CO2 uit te stoten dan is afgesproken. Volgens drie gerenommeerde onderzoeksbureaus komen we niet verder dan een CO2-reductie van 15 procent ten opzichte van 1990. Dat zou 25 procent moeten zijn volgens de afspraak, die in oktober nog bekrachtigd is door het gerechtshof in de internationaal spraakmakende Urgenda-zaak. Bij dat arrest veegde het hof vrijwel alle argumenten van de landsadvocaat van tafel.

Lees meer
logo

Nieuwe en geactualiseerde erkende maatregelen voor energiebesparing

GemeentelijkBedrijventerrein TijvoortBedrijventerreinen Kraaiven en VossenbergCommercieel

31 oktober 2018
Er zijn nieuwe en geactualiseerde erkende maatregelen voor energiebesparing. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft het wijzigingsvoorstel voor bijlage 10 in de Activiteitenregeling op 5 oktober 2018 in consultatie gebracht. Bedrijven die onder het Activiteitenbesluit milieubeheer (hierna Activiteitenbesluit) vallen, moeten alle energiebesparende maatregelen nemen die zich in maximaal vijf jaar terugverdienen.

Lees meer
logo

Helft van kantoorgebouwen voldoet niet aan eisen!

GemeentelijkBedrijventerrein TijvoortBedrijventerreinen Kraaiven en VossenbergCommercieel

31 oktober 2018
Naar verwachting moeten alle kantoorgebouwen in Nederland vanaf 1 januari 2023 een energielabel C (of beter) hebben. Deze verplichting wordt opgenomen in het Bouwbesluit. Naar schatting voldoet meer dan de helft van de kantoren in Nederland niet aan deze aanstaande verplichting. Wanneer een pand niet voldoet aan de eisen, mag het niet meer als kantoor gebruikt worden.

Lees meer
logo

Niet eerder vertoonde maatregelen nodig om opwarming aarde te beperken tot 1,5 graad

GemeentelijkBedrijventerrein TijvoortCommercieel

08 oktober 2018
De opwarming van de aarde moet beperkt blijven tot maximaal 1,5 graad om het risico op droogte, overstromingen, extreme hitte en andere ernstige gevolgen voor honderden miljoenen mensen te beperken.

Lees meer
logo

'Verschil 1,5 en 2 graden opwarming erg groot, zeker voor Nederland'

GemeentelijkBedrijventerrein TijvoortCommercieel

08 oktober 2018
Het lijkt verwaarloosbaar, een halve graad, maar er zijn zeer grote verschillen tussen een wereldwijde opwarming van 1,5 en 2 graden. Dat zal de conclusie worden van een belangrijk VN-rapport, waar deze week overeenstemming over moet worden bereikt.

Lees meer
logo

11 procent grondgebonden zonneparken met SDE+-beschikking reeds gebouwd

Gemeentelijk

26 juli 2018
11 procent van de grondgebonden zonneparken met een actuele SDE+-beschikking is reeds gebouwd. Dit blijkt uit onderzoek van gegevens (red.peildatum juni 2018) van RVO.nl over de SDE+-regeling.

Lees meer
logo

Van het aardgas af wordt flinke opgave voor nieuwe gemeentebestuurders

Gemeentelijk

15 mei 2018
In de meeste gemeenten staat het onderwerp nog nauwelijks op de verkiezingsagenda: wonen zonder aardgas.

Lees meer
logo

Project Zon op Bedrijven in Bernheze

GemeentelijkCommercieel

04 mei 2018
Bernheze - Vijf bedrijven in Bernheze kregen subsidie toegekend voor het plaatsen van zonnepanelen. Een goede stap om de ambitie te verwezenlijken om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn.

Lees meer
logo

Duurzaamheidsagenda Loon op Zand

Gemeentelijk

23 april 2018
De gemeente Loon op Zand wil vaart maken met haar duurzame beleid en schakelt Groene Groei in om dit te bereiken.

Lees meer
logo

Verbrede snelweg A6 voorziet jaar eerder via zonnepanelen in eigen energiebehoefte

GemeentelijkBedrijventerrein TijvoortCommercieel

19 april 2018
De A6 wordt over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed naar 4 rijstroken per rijrichting en voorziet door middel van zonnepanelen in zijn eigen energiebehoefte.

Lees meer
logo

Bernheze stimuleert ontwikkeling zonneweides

Gemeentelijk

24 januari 2018
In opdracht van de gemeente Bernheze heeft Groene Groei BV een haalbaarheidsstudie opgesteld voor de mogelijkheid van een zonneweide op eigen grond, maar ook op een dak van een agrariër.

Klik hier