Dienstverlening

Wij helpen uw gemeente op weg met het duurzaamheidsbeleid

Onze duurzame dienstverlening


Kan uw gemeente hulp gebruiken bij het uitrollen van een energieloket of het opzetten van een bedrijventerreinen aanpak? Dit hebben wij inmiddels voor diverse gemeenten gedaan. Waarom zou uw gemeente het wiel opnieuw moeten uitvinden, als wij u vakkundig kunnen helpen?

Implementatie


Om het Energieloket of de Bedrijventerreinen Aanpak te op te zetten hanteren wij de volgende stappen:

  1. We maken altijd eerst een projectplan inclusief begroting & planning. Zo zijn we er zeker van dat u helemaal tevreden bent met het plan.

  2. Wij zetten voor uw Bedrijventerreinen Aanpak of uw Energieloket een website op (CMS). Dit is afgestemd op uw lokale aanpak en wensen, met o.a. digitale tools en actuele landelijke content over verduurzaming en de energietransitie. Tegelijkertijd verzorgen we de opzet van een klantreismanagementsysteem (CRM) waarmee we al het klantcontact vastleggen en beheren.

  3. Omzetten van de website in een platform waar aanbieders, adviseurs en klanten bij elkaar komen.

  4. We zetten een communicatiestrategie en een communicatie uitvoeringsplan op en houden daarin rekening met uw wensen.

  5. We stemmen gezamenlijk met u af wat de diensten zijn die we aan gaan bieden op de website. Er is door ons grote netwerk en interne expertises (zoals gecertificeerde adviseurs en procescoaches) heel veel mogelijk.


Dienstverlening


Als het Energieloket of de Bedrijventerreinen Aanpak opgezet is bieden wij de volgende service:

  • Uitvoeren van communicatie (offline- en online); delen van inspirerende voorbeelden, lokale activiteiten en algemene berichten. Leveren van nieuwsbrief

  • Beheer van website CMS en CRM; doorontwikkeling van de website.

  • Back office/ helpdesk (eerstelijns support); leveren van bemensing, procescoaches en inhoudelijk adviseurs. Klanten stap voor stap inspireren en begeleiden van oriëntatie tot uitvoering van duurzame maatregelen.

  • Beheer en doorontwikkeling aanbiedersplatform (toetsing en kwaliteit)

  • Rapportage en verantwoording van activiteiten en resultaten (CO2 besparing, aantal deelnemers)


Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Alle dienstverlening is flexibel en op maat in te zetten. Dat vertellen we u graag in een eerste afspraak.