Gemeenten

Uw gemeente energieneutraal in 2050

Groene Groei realiseert uw doelstellingen


De gemeenten staan voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. De energietransitie wordt steeds meer merkbaar en voelbaar. Inwoners en bedrijven binnen gemeenten hebben in toenemende mate vragen over de warmtetransitie, energiebesparingsaanpak of financiering van duurzame maatregelen.

Heeft uw gemeente een heldere doelstelling? Hoe betrekt u inwoners en bedrijven om vanuit draagvlak de handschoen op te pakken? Vanuit welke visie brengt u uw opgave in praktijk? Hoe monitort u de voortgang en stuurt u bij?

Groene Groei kan u helpen bij deze interessante en uitdagende opgave. Dat doen we momenteel al voor meer dan 20 gemeenten zoals onder andere gemeente ‘s-Hertogenbosch, Oss, Breda & Tilburg. Wij hebben expertise op:

Bedrijventerreinen Aanpak


Bij Groene Groei hebben wij hoogstaande adviesproducten en kundige adviseurs. Daardoor kunnen wij inwoners of bedrijven gegarandeerd van kwalitatief advies voorzien. Dat geeft de inwoners of bedrijven de mogelijkheid om écht stappen te kunnen maken bij het verduurzamen van hun woning of bedrijf.

Lees meer
Opzet van Energieloketten


Kan uw gemeente hulp gebruiken bij het uitrollen van een energieloket? Dit heeft Groene Groei inmiddels voor meer dan 15 gemeenten gedaan. In de gemeenten waaraan wij onze energieloketten leveren informeren wij inwoners hoe ze verstandige keuzes kunnen maken die voor hun woning, wensen en budget passend zijn.

Lees meer
Leveren van adviestools


Als Groene Groei hebben wij gemerkt dat verduurzaming van een bedrijventerrein vraagt om een collectieve aanpak. Dat betekent een samenwerking tussen ondernemers(vereniging), vastgoedeigenaren, leveranciers, adviseurs en u als gemeente.

Lees meer

Neem contact met ons op

Onze opdrachtgevers

Brabant Woont Slim

Het energieloket Brabant Woont Slim is door Groene Groei opgezet. Groene Groei beheert zowel het CRM als het CMS- systeem van het energieloket. Daarnaast verzorgt Groene Groei de communicatie, de adviesproducten, de backoffice en de evenementen van Brabant Woont Slim. 

Gemeente Oss

Voor gemeente Oss heeft Groene Groei in 2020 en 2021 de RRE-regeling verzorgt. Dat is gerealiseerd door onder andere een webshop op te zetten, campagne te voeren en evenementen te organiseren. Daarnaast verzorgt Groene Groei de energieadviezen voor gemeente Oss. Gemeente Oss is ook aangesloten bij het energieloket Brabant Woont Slim.

Gemeente 's-Hertogenbosch

Voor gemeente 's-Hertogenbosch heeft Groene Groei in 2020 en 2021 de RRE-regeling verzorgt. Dat is gerealiseerd door onder andere een webshop op te zetten, campagne te voeren en evenementen te organiseren. Gemeente 's-Hertogenbosch is ook aangesloten bij het energieloket Brabant Woont Slim.

Gemeente Breda

Voor gemeente Breda heeft Groene Groei in 2020 en 2021 de RRE-regeling verzorgt. Dat is gerealiseerd door onder andere een webshop op te zetten en campagne te voeren. Daarnaast verzorgt Groene Groei de eerstelijns vragen voor het energieloket van gemeente Breda

Gemeente Bernheze

Voor gemeente Bernheze heeft Groene Groei in 2020 en 2021 de RRE-regeling verzorgt. Dat is gerealiseerd door onder andere een webshop op te zetten, campagne te voeren en evenementen te organiseren. Daarnaast verzorgt Groene Groei de energieadviezen voor gemeente Bernheze. Ook levert Groene Groei input op allerlei duurzame projecten zoals het project energiearmoede. Gemeente Bernheze is ook aangesloten bij het energieloket, Brabant Woont Slim, wat Groene Groei beheert.

Gemeente Uden

Voor gemeente Uden heeft Groene Groei in 2020 en 2021 de RRE-regeling verzorgt. Dat is gerealiseerd door onder andere een webshop op te zetten, campagne te voeren en evenementen te organiseren. Gemeente Uden is ook aangesloten bij het energieloket Brabant Woont Slim. Daarnaast zet Groene Groei zich ook in voor het verduurzamen van wijken in gemeente Uden. Dat doet Groene Groei door de inzet van het Duurzaam Woonplan

Gemeente Maastricht

Voor gemeente Maastricht heeft Groene Groei een VVE Bouwloket opgezet waar VVE's (of inwoners daarvan) terecht kunnen met vragen. Op het VVE bouwloket staan allerlei tips en informatie over de verschillende fasen en stappen in dit proces. Ook kunnen inwoners zich inschrijven voor verschillende activiteiten.

Gemeente Meierijstad

Voor gemeente Meierijstad heeft Groene Groei in 2020 en 2021 de RRE-regeling verzorgt. Dat is gerealiseerd door onder andere een webshop op te zetten, campagne te voeren en evenementen te organiseren. Daarnaast verzorgt Groene Groei de energieadviezen voor gemeente Meierijstad. Gemeente Meierijstad is ook aangesloten bij het energieloket Brabant Woont Slim.

Gemeente Tilburg

Voor gemeente Tilburg heeft Groene Groei in samenwerking met partners een bedrijventerreinenaanpak opgezet. Ondernemers van bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg kunnen bij Groene Groei terecht voor een energieadvies op maat.

Gemeente Landerd

Voor gemeente Landerd heeft Groene Groei in 2020 en 2021 de RRE-regeling verzorgt. Dat is gerealiseerd door onder andere een webshop op te zetten, campagne te voeren en evenementen te organiseren. Gemeente Landerd is ook aangesloten bij het energieloket Brabant Woont Slim. Daarnaast zet Groene Groei zich ook in voor het verduurzamen van wijken in gemeente Landerd. Dat doet Groene Groei door de inzet van het Duurzaam Woonplan

Gemeente Cuijk

Voor gemeente Cuijk heeft Groene Groei in 2020 en 2021 de RRE-regeling verzorgt. Dat is gerealiseerd door onder andere een webshop op te zetten, campagne te voeren en evenementen te organiseren. Daarnaast verzorgt Groene Groei de energieadviezen voor gemeente Cuijk. Gemeente Cuijk is ook aangesloten bij het energieloket Brabant Woont Slim.

Gemeente Boxmeer

Voor gemeente Boxmeer heeft Groene Groei diverse inwonersverhalen geschreven. Daarnaast verzorgt Groene Groei de adviesproducten voor gemeente Boxmeer. Boxmeer is bovendien aangesloten bij het energieloket, Brabant Woont Slim, wat Groene Groei beheert.

Onze projecten

logo

Pak die SDE++ subsidie voor zonnepanelen, Groene groei helpt!

GemeentelijkBedrijventerrein TijvoortBedrijventerreinen Kraaiven en VossenbergCommercieel

16 september 2021
Ben jij een ondernemer en heb je nog geen zonnepanelen op jouw dak? Dat kan nu extra voordelig met SDE++ subsidie! Groene Groei begeleidt je bij de aanvraag. Op 5 oktober start de enige aanvraagronde van 2021.. “Ik zou zeggen: pak die kans!”, aldus Jeroen Jansen van Groene Groei. We vroegen hem hoe die begeleiding en subsidieaanvraag in zijn werk gaan.

Lees meer
logo

Groene Groei op HE:LEEN Festival, gemeente Utrecht

Gemeentelijk

30 augustus 2021
Aanstaande zaterdag, 4 september, mag het Tiny House van Groene Groei weer de hort op. Dit keer staat onze Groene WeetKeet tussen 13.00 en 18.00 op het wijkfestival HE:LEEN op Rotsoord in Gemeente Utrecht Daar zijn we een onderdeel van de Groene karavaan.

Lees meer
logo

Tiny Shows bedacht en uitgevoerd door Groene Groei!

Gemeentelijk

15 juni 2021
Het Tiny House van Groene Groei stond, in de naam van het energieloket Brabant Woont Slim, op de weekmarkten van Heeswijk Dinther, Heesch en Nistelrode om de bewoners (zowel huurders als woningeigenaren) te informeren over verduurzaming en energie besparen.

Lees meer