Projecten

Bekijk hier onze projecten voor de commerciële vastgoedsector

logo

Veolia Energiegebouw

Commercieel

Veolia heeft voor haar energiegebouw op het C-Mill terrein in Heerlen een studie uitgevoerd naar de toepasbaarheid van led verlichting in machineruimtes. Deze studie betrof de economische en effectieve haalbaarheid van het vervangen van de aanwezige TL verlichting door led high-bay armaturen. Er werd beoordeeld op o.a. toepasbaarheid, benodigde investering en terugverdientijd, maar niet in de laatste plaats is er ook rekening gehouden met de doelstellingen van Veolia betreffende duurzaamheid en ISO14001.

Lees meer
logo

Winkelcentrum AaBe fabrieken

CommercieelGemeentelijk

Avalite leverde de verlichting voor het winkelcentrum AaBe in Tilburg. De AaBe (Adolf van den Bergh) wollen stoffen- en wollen dekenfabrieken was een textielfabriek in Tilburg die bestond van 1929 tot 2008. Het was de laatste textielfabriek in Tilburg die zijn deuren moest sluiten. Rialto Vastgoedontwikkeling ontwikkelde de oude dekenfabriek AaBe vervolgens in 2014 tot een modern winkelcentrum.

Lees meer
logo

Brug Royal FloraHolland Naaldwijk

Commercieel

Een aantal jaar geleden werd de wens binnen Royal FloraHolland om de oude armaturen te vervangen door energiezuinige, duurzame led armaturen steeds groter. “We waren op zoek naar een betaalbaar, maar kwalitatief hoogwaardig alternatief voor de oude armaturen.”, zegt van Beelen. “De armaturen in het assortiment van Avalite bleken dat te zijn en daarnaast hebben ze ook de uitstraling die wij ons terrein graag geven. Een belangrijk punt voor ons, het zijn daadwerkelijk mooi afgewerkte armaturen.”

Lees meer
logo

Strijp-T (voormalig Philipsterrein)

Commercieel

Om de herbestemming van Strijp-T – één van de voormalige Philipsterreinen in Eindhoven –  vorm en inhoud te geven, zijn nieuwe energieoplossingen noodzakelijk. In de zoektocht naar  een nieuwe vorm van duurzame warmtelevering organiseerden de gemeente Eindhoven én de provincie Noord-Brabant een match making event. Tijdens dit event gaven potentiële aanbieders tekst en uitleg over hun mogelijke oplossing. Het voorstel van OVVIA sprak het meest tot de verbeelding. ‘Deze duurzame oplossing garandeert de levering van warmte én vermindert de CO2-uitstoot’, vertelt OVVIA-directeur Jan van Hout. ‘Zonder dat de huurder of eigenaar van een gebouw zelf hoeft te investeren.’

Lees meer
logo

Zonnepanelen businesscase Feijen Metaaltechniek

Commercieel

Soltronergy heeft voor Feijen Metaaltechniek te Maarheeze invulling gegeven aan de vraag “kunnen zonnepanelen op een rendabele wijze bijdragen aan de ‘vergroening’ van ons bedrijf? ”De uitstekende samenwerking met Soltronergy in de voorstudie, subsidieaanvraag, tenderbegeleiding en projectsupervisie heeft ervoor gezorgd dat wij nu beschikken over een zonnestroom-installatie met 970 zonnepanelen, waarmee ons bedrijf circa 20% van de eigen energiebehoefte kan produceren.”

Lees meer
logo

Case study ebm-papst Benelux

Commercieel

Ebm-papst is een wereldwijde organisatie die als marktleider actief is met de verkoop en levering van compleet gamma ventilatoren, motoren en regelapparatuur voor toepassingen in de meest uiteenlopende applicaties. Vanwege de groei zocht ebm-papst een nieuwe locatie. Ze wilde dit accuraat aanpakken en lieten een energiezuinig nieuw pand bouwen, op een A-locatie in Beek en Donk. Opple gaf ebm-papst de gelegenheid om diverse LED oplossingen langdurig en uitvoerig te testen. In samenspraak met de werknemers kwam de LED verlichting van Opple als beste uit de test.

Lees meer
logo

High Tech bedrijf uit de Brainport regio

Commercieel

OVVIA heeft voor een High Tech bedrijf uit de Brainport regio een inventarisatie gemaakt van haar energievoorziening. De energie rekening bedraagt meer dan € 500.000,‐ per jaar. Na een zeer uitgebreide analyse van de interne processen en energierekeningen kwamen we tot een duidelijke, zogenaamde “zero credit risk” investerings mogelijkheid. Ter illustratie; de uitgevoerde risico analyse middels Monte Carlo simulatie gaf aan dat er een 95% kans bestaat dat de ROI groter is dan 25% en kleiner dan 34%.

Lees meer
logo

Rijksmonument De Witte Dame

Commercieel

Rijksmonument De Witte Dame kampte met een torenhoge energierekening. De nieuwe eigenaar besefte dat dit een bedreiging was voor de gezonde financiële exploitatie van het gebouw. Hij wilde graag van een rood label naar label A. Tegelijkertijd stelde huurder Fontys Hogescholen eisen aan de luchtkwaliteit die juist tot hogere energielasten zouden leiden. De oplossing lag in het vervangen van de energieslurpende systemen. De vraag ‘Wie gaat dat betalen?’ dreigde nog roet in het eten te gooien. Gelukkig bood de ESCo-formule een oplossing. OVVIA financierde de operatie waarbij de eigenaar en gebruikers de opbrengsten delen.

Lees meer
logo

Maatwerk advies kantoorpand te Eindhoven

Commercieel

In opdracht van Bureau Franken uit Eindhoven heeft Frank van Hal een advies uitgebracht hoe het kantoorpand aan de Fellenoord in Eindhoven stapsgewijs te verduurzamen naar energielabel C in 2023 en energielabel A in 2030.

Lees meer
logo

Frank van Hal adviseert de herontwikkeling van Kantoorpand in Eindhoven

Commercieel

In opdracht van Magis vastgoed is Frank van Hal in een vroeg stadium betrokken om te adviseren hoe dit bestaand kantoorpand middels duurzame maatregelen naar een duurzaam woonobject te transformeren.

Lees meer
logo

Johan Frenken gaat over Big Power in Laarbeek

CommercieelGemeentelijk

Johan Frenken gaat over het project Big Power in Laarbeek. Bij dit project krijgt een grote varkensstal zonnepanelen en kunnen belangstellenden daar aandelen in kopen.

Lees meer
logo

Zon Op Bedrijven Bernheze

CommercieelGemeentelijk

Het project Zon op Bedrijven Bernheze is een project waarmee Groene Groei BV bedrijven begeleidt naar zonne-energie op basis van subsidie duurzame energie. Vanuit een bijeenkomst vanuit de gemeente en bedrijvenverenigingen werden bedrijven met een grootverbruiksaansluiting in de gelegenheid gesteld om deel te nemen. Naast een eigen investering droeg de gemeente bij in de deel van de projectkosten.

Lees meer
logo

SDE+ en Businesscase United Consumers

Commercieel

Groene Groei heeft voor UnitedConsumers een maatwerk businesscase uitgewerkt. Er is een totaal advies gegeven op het het gebied van zonnepanelen voor op het pand. Op basis van het verbruik en de wensen van de klant is een subsidie aanvraag voorbereid en ingediend. En met succes! Het bedrijf uit Eindhoven geniet de komende 15 jaar van een bijdrage van de overheid en profiteert van een goed rendement.

Lees meer
logo

SDE+ project Best Wool Carpets

Commercieel

Op het dak van Best Wool Carpets zijn 1000 ultramoderne dunne film zonnepanelen geïnstalleerd. Het bedrijf was hiermee in 2016 de grootste productielocatie van zonne-energie in Best en omgeving. Er wordt evenveel stroom geproduceerd als het bedrijf zelf nodig heeft.

Lees meer