Groene Groei faciliteert tegoedbonacties huurders in gemeente Land van Cuijk

CommercieelGemeentelijk
Groene Groei faciliteert voor de gemeente Land van Cuijk twee tegoedbonacties voor energiebesparende producten. De eerste actie  start half oktober en zal lopen tot het einde van het jaar (einde RREW). De tweede actie, bedoeld voor de energiearmoede-doelgroep, zal richting het einde van het jaar van start gaan en heeft een doorlooptijd van 12 maanden.

Tegoedbonactie huurders


De eerste tegoedbonactie is bedoeld voor huurders. Er worden 5700 huurders aangeschreven in gemeente land van Cuijk. De aangeschreven huurders ontvangen thuis een  tegoedbon van €45 voor het bestellen van energiebesparende producten. De producten kunnen zowel online als in de deelnemende lokale winkels uitgegeven worden.De tegoedbonactie voor huurders loopt maximaal tot het einde van het kalenderjaar. Dan is ook de doorlooptijd van de RREW voorbij.

Energiearmoede


De tweede tegoedbonactie, die aan het einde van 2022 van start gaat in gemeente Land van Cuijk, is bedoeld voor huurders met energiearmoede. In deze actie worden energiecoaches ingezet om de bewoners te adviseren over toepasbare maatregelen om energie te besparen. Deze coaches bestellen voor deze huurders de energiebesparende producten die hen het beste helpt bij het besparen van energie. In deze actie zijn ook persoonlijke warmhoud artikelen meegenomen zoals dekens en kruiken.


Hoe werkt het?


Groene Groei werkt met de Duurzaam Wonen Bon, een systeem dat ervoor zorgt dat zowel lokale bouwmarkten als pakketverzenders aangesloten kunnen worden. Dat zorgt voor keuzevrijheid voor de huurder maar zorgt er ook voor dat de lokale ondernemer profiteert van de tegoedbonacties.

Groene Groei faciliteert:

  • De volledige werking van het systeem;

  • De aansluiting van de lokale bouwmarkten en pakketverzenders;

  • De interactie tussen alle stakeholders (gemeente, energiecoaches, woningcorporaties, huurders)

  • De telefonische opvang zodat huurders vragen kunnen stellen.

  • De monitoring van de uitgegeven tegoedbonnen en stuurt bij waar nodig.


Iets voor uw gemeente?


Is een tegoedbonactie ook iets voor uw gemeente? Mail dan naar ralf@groenegroei.nl voor meer informatie.