Groene Groei en Fiks, samenwerken aan gespikkeld bezit

Gemeentelijk

In samenwerking met Fiks begeleid Groene Groei het Woon Duurzaam Plan. Gemeenten moeten verduurzamen bij zowel huur- als koopwoningen. Dus ook bij gespikkeld bezit woningen. In dit artikel leggen we uit wat het inhoudt.


Gespikkeld bezit


Met een ‘Woon Duurzaam Plan’ voor gespikkeld bezit wordt een woningopname gedaan en met de bewoner besproken wat er verduurzaamd kan worden en wat diegene wil, nu of in de toekomst. De maatregelen voor de huurwoningen worden ook in de tool opgenomen. Per maatregel wordt in beeld gebracht wat men aan energie bespaart per aanpassing, ook uitgedrukt in maandlasten. Naast de tool helpt Groene Groei bij het realiseren van de subsidies en/of financiering. Fiks integreert binnen het plan de communicatie en begeleiding van de huurders en kopers.


Woon Duurzaam Plan


Gespikkeld bezit eigenaren hebben vaak een kleine portemonnee en te maken met energiearmoede. Door de bewoners mee te nemen in de renovatie gaan zij op de lange termijn geld besparen. Vaak moet met een ex-huurwoning ook echt iets gebeuren. Het is ook in het belang van gemeentes dat de koopwoningen verduurzaamd worden


Samenwerking gemeentes en woningcorporaties


Om verduurzaming van gespikkeld bezit te realiseren maken gemeenten altijd prestatieafspraken met woningcorporaties. Hierin staat vermeld hoe beide partijen de woningen gaan verduurzamen en hoe de gemeentes hier financieel aan bijdragen. Een Woon Duurzaam Plan kan helpen om de doelen van de prestatieafspraken te behalen.


Projecten


In Rosmalen hebben we met succes een gespikkeld bezit project afgerond. Hier hebben we van de 11 woningen 7 woningen gerenoveerd. Nu loopt er een gelijksoortig project met Fiks in de Staatsliedenbuurt Tilburg. Hier wordt samengewerkt met de gemeente Tilburg en Wonen Breburg.


Contact


Wilt u informatie over de aanpak van Groene Groei, stuur dan een email naar ralf@groenegroei.nl


 

Uitvoering Energiearmoede-aanpak


Bent u nog op zoek naar een uitvoerder voor uw gemeentelijke aanpak energiearmoede? Groene Groei is u graag van dienst! Wij hebben inmiddels behoorlijk wat ervaring affiniteit met dit onderwerp door het uitvoeren van grote projecten in samenwerking met gemeente Bernheze, gemeente Boxtel, gemeente Sint-Michielsgestel en Woningcorporatie Joost in ‘s-Hertogenbosch. Wij zijn dan ook in staat om maatwerk te verzorgen. We gaan graag met u in gesprek om uitvoering te geven aan al uw wensen.

Het project in gemeente Boxtel

Lees meer

Het project in gemeente Sint-Michielsgestel

lees meer

Het project in gemeente Bernheze

Lees meer

Het project bij Woningcorporatie Joost

Lees meer