Groene Groei Energielabel

Groene Groei Energielabel

Vanaf 2023 is ieder kantoor in Nederland groter dan 100m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Wacht niet langer en vraag direct uw energielabel aan! In de wet is alleen een maximale hoogte voor een bestuurlijke boete opgenomen als u niet voldoet aan deze verplichting. Deze boete is voor rechtspersonen € 20.250 en voor natuurlijke personen € 405. Kies daarom voor zekerheid en vraag een energielabel aan. Een energielabel voor een pand tot 250 m2 kost € 375,- en van 250 m2 tot 500 m2 € 450,-, van 500 m2 tot 1000 m2 € 570,- en tussen 1000 m2 en 2000 m2 € 660,-.

Voordelen

  • Binnen één week uw energielabel!
  • Lage vaste prijs, zonder bijkomende kosten
  • Energielabel voor ieder type bedrijfspand!
  • Voordelige en heldere rapportage!
  • Gecertificeerd adviesbureau

U geeft uw gegevens door per e-mail, onze website of neemt contact met ons op. Er wordt een datum afgesproken voor de opname op locatie. Wij ontvangen vooraf van u de plattegronden, gevel en installatietekeningen. Daarna volgt de opname van het pand. Het energielabel wordt vervolgens door ons opgemaakt aan de hand van de opname en de tekeningen. Het energielabel wordt afgemeld bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het gecertificeerde energielabel blijft hierna 10 jaar geldig.

Waarom een energielabel aanvragen?
Vaak wordt er gevraagd wat nu het nut is van en Energielabel toekennen aan een pand. Het geeft een bepaalde zekerheid over de koop of huur van het pand. Tevens heeft het indirect effect op de kwaliteit van het pand. Het geeft een extra oplettendheid bij koop, huur of verhuur van kantoorruimtes. Door de banken is aangegeven om GEEN financiering meer te geven vanaf 2023 bij transacties van kantoorpanden met een Energielabel lager dan C ! In 2023 worden bestaande of nieuwe huurovereenkomsten tegen het licht gehouden. Bij panden met een Energielabel lager dan C kan de sanctie leiden tot sluiting. Verhuurders kunnen bijtijds ervoor zorgen dat er noodzakelijke renovaties uitgevoerd worden.

Inschrijven