De Installatiehulp van Groene Groei biedt huurders uitkomst in gemeenten Boxtel & Sint Michielsgestel

CommercieelGemeentelijk

Vanaf half december was het als huurder in gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel al mogelijk om met een tegoedbon energiebesparende producten te bestellen. Maar uit ervaring van eerdere tegoedbonacties blijkt dat bestelde producten vaak ongebruikt blijven liggen. Zonde! Want als energiebesparende spullen niet daadwerkelijk geïnstalleerd zijn wordt er nog steeds geen energie bespaart. Daarom hebben gemeenten Boxtel en Sint- Michielsgestel besloten om huurders een extra helpende hand te bieden, de installatiehulp. De installatiehulp kan geboekt worden via het energieloket Brabant Woont Slim.


Groene Groei zorgt voor het opleiden, inplannen en coördineren van deze installatiehulpen. Daarnaast zorgt Groene Groei in deze actie voor een communicatiecampagne in de vorm van persberichten, promotiefilmpjes én Social media berichten.


Wie zijn de installatiehulpen?


De installatiehulpen zijn studenten die affiniteit hebben met duurzaamheid én als jonge generatie graag bijdragen aan een betere en duurzamere wereld.Wat doet de installatiehulp?


De installatiehulp komt de producten die bij de tegoedbonactie besteld zijn gratis installeren. Dat betekent dat inwoners het aan de installatiehulp kan overlaten om:  • Radiatorfolie op maat te knippen;

  • Ledlampen in te draaien;

  • Tochtstrip te plakken in alle naden en kieren van deuren en ramen;

  • Sluipstroomkillers en energiemeters te installeren;

  • Stroombegrenzers aan te brengen in kranen.


Belangrijk onderdeel: de installatiehulp laat bij elke huurder ook een flyer vol tips achter hoe je met eenvoudige middelen behoorlijk wat gas, water en elektra kunt besparen. Op die manier draagt de actie óók bij aan een stuk bewustwording.


Uiteraard staat er bij deze actie het besparen van energie voorop maar het sociale aspect speelt ook een belangrijke rol. Als Groene Groei vinden we het belangrijk dat iedereen meekan in de energietransitie, niet alleen mensen met een koopwoning. Door écht bij mensen langs te gaan en naar mensen te luisteren kunnen we de huurdersdoelgroep beter voorzien in hun wensen. Onze bevindingen in dit project bespreken we bijvoorbeeld met de betrokken woningcorporaties zodat ook zij met de inzichten aan de slag kunnen.


Installatiehulp boeken


De installatiehulp is voor huurders in gemeenten Boxtel & Sint-Michielsgestel in de maanden februari en maart te boeken op: www.brabantwoontslim.nl/installatiehulpgestel of www.brabantwoontslim.nl/installatiehulpboxtel. Huurders boeken zelf een datum én tijd die hen het beste uitkomt. Per adres staat een installatiehulp 40 minuten ter beschikking van de bewoner.