Maaike Wolfs


Maaike Wolfs is een creatieve en actieve bouwkundige, gespecialiseerd in duurzaamheid. “Ik vind het belangrijk, dat een gebouw functioneel en eerlijk is. Het gebouw moet zich aanpassen aan de gebruiker, niet andersom. Een eerlijk gebouw is een gebouw waarin materialen toegepast zijn, die functioneren zoals ze bedoeld zijn. Glas is bedoeld voor daglicht, beton voor de fundering."


Maaike is in 2009 afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Ze heeft daar de bachelor Technische Innovatie Wetenschappen (Voorheen Techniek en Maatschappij, TeMa) en de master Contruction Management and Engineering gevolgd en afgerond. Deze opleiding heeft ze vervolg gegeven aan de Faculteit Bouwkunde. “Daar heb ik me nog meer verdiept in de sociale kant van bouwkundige problemen. Hoe zijn grote complexe projecten vanuit alle kanten (gebruiker, ontwerper en uitvoerder) bevredigend te realiseren?"


Maaike’s Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld:  • Beoordelen welke bouwkundige mogelijkheden bestaan om comfort te verhogen en tevens de energierekening te verlagen;

  • Het verduurzamen van bedrijven, scholen of openbare ruimten;

  • Het verzorgen van de registratie van het definitieve energielabel voor woningen en EPA-label voor utiliteitsbouw;

  • Spin in het web bij de realisatie van een mantelzorgwoning.

Contact

Dit formulier ondergaat momenteel onderhoud. Probeer het later nogmaals.