Ovvia

CommercieelGemeentelijk

Europa wil in 2050 een CO2-arme samenleving. Het huidige besparingstempo ligt echter te laag. Daarom is het van belang om verder te kijken: naar een geïntegreerde aanpak, een totaalconcept voor de verduurzaming van uw gebouwen. Maar wie kan u helpen?

OVVIA is een ESCo

OVVIA neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid voor schaarste van grondstoffen, klimaatverandering en de opwarming van de aarde. We willen bedrijven, instellingen en overheden wijzen op de voordelen van energie besparen. We laten zien dat energiebesparing voordelen heeft voor het milieu, uw portemonnee en het imago van uw organisatie. We bewijzen dat energiebesparende oplossingen ruimschoots de investeringskosten overstijgen. Vanuit die gedachte is OVVIA ontstaan. Een bedrijf met een bijzonder karakter.

Besparingsgarantie

Uniek aan een ESCo is dat u geen financieel risico draagt. In het prestatiecontract staat precies welke besparing OVVIA gaat realiseren. Gegarandeerd. Zo worden wij steeds opnieuw uitgedaagd om te zoeken naar de beste energiebesparende oplossingen met de hoogste besparingsgarantie. Want uit de gegarandeerde jaarlijkse verlaging van uw energiekosten, wordt de investering terugbetaald. Zo bespaart u direct op energie, maar hoeft u niet op voorhand te investeren.

Energiebesparing

OVVIA kijkt breder. Waarom vooraf betalen als u pas later de voordelen ontvangt? Wij garanderen u een lagere energierekening. Daar mag u ons op afrekenen. Op deze manier gaan de kosten voor de baten uit: u betaalt pas op het moment dat wij de energiebesparing realiseren. Het risico en de verantwoordelijkheid? Die liggen bij ons. De regie? Die ligt bij u.

CO2-reductie

Een goed bedrijfsrendement gaat prima samen met milieuwinst en een bijdrage aan de samenleving. OVVIA laat zien dat het redelijk eenvoudig is om te voldoen aan de 2020-regeling voor minder CO2-uitstoot. Door te kiezen voor duurzame energie betaalt u elk jaar een lagere energierekening én voldoet u in één klap aan de gestelde eisen.

Meer comfort

We willen allemaal prettig werken in een gezond binnenklimaat. Isoleren én ventileren betekent meer comfort voor gebruikers en lagere kosten voor u. OVVIA staat al jarenlang aan de voorhoede van verduurzaming in Nederland. OVVIA geeft een besparingsgarantie op gas, elektriciteit en een lagere CO2-uitstoot. Ook de exploitatiekosten voor beheer en onderhoud brengen we omlaag, terwijl het binnenklimaat en comfort juist verbeteren.

De ESCo-aanpak van OVVIA

OVVIA houdt van duidelijkheid. Van een verfrissende aanpak die niet meteen geld kost. Als ESCo bouwen wij op wederzijds vertrouwen. Daarom is stap 1 gratis: de Quick scan. Voor stap 2, een gedetailleerde analyse, vragen we een intentieovereenkomst. Stap 3 is de realisatiefase. Afhankelijk van uw wensen, kan de oplossing liggen in een reguliere investering of in een aanpak volgens het ESCo model waarbij we optimaal gebruik maken van fiscale regelingen zoals EIA en MIA/Vamil. Benieuwd? Graag praten we over het besparingspotentieel voor uw gebouwen.

Contact


Projecten van Ovvialogo

Rijksmonument De Witte Dame


Commercieel

Rijksmonument De Witte Dame kampte met een torenhoge energierekening. De nieuwe eigenaar besefte dat dit een bedreiging was voor de gezonde financiële exploitatie van het gebouw. Hij wilde graag van een rood label naar label A. Tegelijkertijd stelde huurder Fontys Hogescholen eisen aan de luchtkwaliteit die juist tot hogere energielasten zouden leiden. De oplossing lag in het vervangen van de energieslurpende systemen. De vraag ‘Wie gaat dat betalen?’ dreigde nog roet in het eten te gooien. Gelukkig bood de ESCo-formule een oplossing. OVVIA financierde de operatie waarbij de eigenaar en gebruikers de opbrengsten delen.Lees meerlogo

Strijp-T (voormalig Philipsterrein)


Commercieel

Om de herbestemming van Strijp-T – één van de voormalige Philipsterreinen in Eindhoven –  vorm en inhoud te geven, zijn nieuwe energieoplossingen noodzakelijk. In de zoektocht naar  een nieuwe vorm van duurzame warmtelevering organiseerden de gemeente Eindhoven én de provincie Noord-Brabant een match making event. Tijdens dit event gaven potentiële aanbieders tekst en uitleg over hun mogelijke oplossing. Het voorstel van OVVIA sprak het meest tot de verbeelding. ‘Deze duurzame oplossing garandeert de levering van warmte én vermindert de CO2-uitstoot’, vertelt OVVIA-directeur Jan van Hout. ‘Zonder dat de huurder of eigenaar van een gebouw zelf hoeft te investeren.’Lees meerlogo

Prestatiecontract Vrije Basisschool De Regenboog Eindhoven


Maatschappelijk

VBS De Regenboog in Eindhoven is de eerste school in Nederland met een 15 jarig prestatiecontract waarin afspraken zijn vastgelegd over onderhoud, energiezuinigheid en het binnenklimaat. Directeur Emiel Link is zeer tevreden over OVVIA, de ESCo die dit verzorgt. “Het is een spannende keuze, maar er is een groot onderling vertrouwen en als er iets hapert staan ze meteen op de stoep. Wij hebben nu jarenlang een gegarandeerd gezonde school en hebben zelfs toekomstige maatregelen kunnen financieren.”Lees meer

Alle projecten