AVALITE Duurzame Verlichting

Alle sectorenCommercieel
Energieverbruik, onderhoudskosten, ambitieuze besparingsdoelstellingen formuleren is 1 ding, maar hoe ga je ze uitvoeren? Het antwoord is simpel: AVALITE is dé specialist op het gebied van professionele led verlichting voor kantoor, industrie, en buitenruimte. Wij helpen met het optimaliseren van de lichtkwaliteit, en het terugdringen van energie- en onderhoudskosten.

AVALITE werkt uitsluitend met Europese led fabrikanten. Topmerken die zich onderscheiden op prestaties, uitstraling, én prijs. Hiermee bieden we een ruim assortiment aan led producten voor iedere situatie. Onze concurrerende prijzen garanderen een korte terugverdientijd.

Met meer dan 25 jaar ervaring in de lichttechniek vinden we altijd de meest duurzame oplossing. Aan de basis hiervan staat altijd een gedegen verlichtingsplan, onderbouwd met exploitatiebegroting, technische specificaties en uitgebreide productgaranties. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent.

Onze aanpak


Inventarisatie

Tijdens een bezoek op locatie beoordelen we de huidige situatie. Wat zijn de afmetingen van het project, hoe ziet de bestaande verlichting eruit, en wat zijn de wensen voor de nieuwe verlichtingsinstallatie?

Lichtplan

Samen met de klant stellen we de verlichtingseis vast. Dit doen we op basis van de Nen-normen voor werkplekverlichting. Vervolgens kiezen we een verlichtingsarmatuur, en rekenen we deze door in onze verlichtingssoftware. Met de uitvoer hiervan kunnen we precies zien hoe de gekozen verlichting voldoet. Ook wordt zichtbaar hoeveel armaturen nodig zijn, wat het totale geïnstalleerd vermogen is, en hoeveel energie er bespaard kan worden.*

*Avalite werkt volgens de gedragscode lichtberekeningen opgesteld door de NSVV. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de uitgangspunten die wij gebruiken voor een lichtberekening conform de regels zijn zoals deze zijn vastgesteld door de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde en de Nederlandse Licht Associatie.

Proefarmatuur

Indien gewenst stellen we je gratis een proefarmatuur ter beschikking, zodat je deze op locatie kunt testen en beoordelen op prestaties, lichtbeeld, beleving etc.

Exploitatiebegroting

In een exploitatiebegroting maken we de energiebesparing, en de besparing op onderhoudskosten van de lichtinstallatie inzichtelijk. Hier zie je niet alleen de terugverdientijd, maar krijg je ook inzicht in het rendement van je investering.

LED Lease

Je wilt graag overstappen op energiebesparende led verlichting, maar kunt hiervoor nu niet de financiële middelen vrijmaken? Financier de verlichtingsinstallatie voordelig. Doordat de maandelijkse energiebesparing groter is dan de maandelijkse financieringskosten, kost financiering per saldo niets; je gaat vanaf maand 1 meteen geld besparen.

Fiscale voordelen

Vrijwel al onze armaturen komen in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (E.I.A.) regeling. Met de E.I.A. kun je 41,5% van de investeringskosten van de lichtinstallatie extra aftrekken van de fiscale winst. Het directe financiële voordeel bedraagt ongeveer 10% van de goedgekeurde investeringskosten.

Alle voordelen van Avalite op een rijtje

Advies en ondersteuning op maat door de ervaren lichtadviseurs van Avalite

De zekerheid van Europese top producten. Dit vertaald zich in hoge kwaliteit, de beste prestaties, en een zeer concurrerend prijsniveau

Led armaturen met een extreem lange levensduur van >100.000 uur, en nauwelijks onderhoud

Minimaal 5, maar voor veel producten zelfs 10 jaar standaard productgarantie

Producten die voldoen aan de aller-strengste licht-technische en elektrotechnische eisen. Certificeringen en meetrapporten stellen wij hierover graag ter beschikking

Contact

Projecten van Avalite

logo

Brug Royal FloraHolland Naaldwijk

Commercieel

Een aantal jaar geleden werd de wens binnen Royal FloraHolland om de oude armaturen te vervangen door energiezuinige, duurzame led armaturen steeds groter. “We waren op zoek naar een betaalbaar, maar kwalitatief hoogwaardig alternatief voor de oude armaturen.”, zegt van Beelen. “De armaturen in het assortiment van Avalite bleken dat te zijn en daarnaast hebben ze ook de uitstraling die wij ons terrein graag geven. Een belangrijk punt voor ons, het zijn daadwerkelijk mooi afgewerkte armaturen.”

Lees meer
logo

Winkelcentrum AaBe fabrieken

CommercieelGemeentelijk

Avalite leverde de verlichting voor het winkelcentrum AaBe in Tilburg. De AaBe (Adolf van den Bergh) wollen stoffen- en wollen dekenfabrieken was een textielfabriek in Tilburg die bestond van 1929 tot 2008. Het was de laatste textielfabriek in Tilburg die zijn deuren moest sluiten. Rialto Vastgoedontwikkeling ontwikkelde de oude dekenfabriek AaBe vervolgens in 2014 tot een modern winkelcentrum.

Lees meer
logo

Veolia Energiegebouw

Commercieel

Veolia heeft voor haar energiegebouw op het C-Mill terrein in Heerlen een studie uitgevoerd naar de toepasbaarheid van led verlichting in machineruimtes. Deze studie betrof de economische en effectieve haalbaarheid van het vervangen van de aanwezige TL verlichting door led high-bay armaturen. Er werd beoordeeld op o.a. toepasbaarheid, benodigde investering en terugverdientijd, maar niet in de laatste plaats is er ook rekening gehouden met de doelstellingen van Veolia betreffende duurzaamheid en ISO14001.

Lees meer
Alle projecten