Autarco

Bedrijventerrein TijvoortBedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg


Autarco is Nederlands bedrijf met zijn oorsprong in het verre oosten waar Roel van den Berg (CEO) lange tijd woonde en daar de enorme groei van de zonnepanelenmarkt vanuit de fabrieken meemaakte. Maar wat hij merkte is dat de vele componentmerken de markt niet goed kunnen bedienen nu die snel veranderd, volwassen wordt en eindklanten terecht meer eisen stellen. Bij de ontwikkeling van grootschalige PV velden is er schaal en kan men dikke contracten opstellen met de ontwikkelaar en componentleveranciers over bijvoorbeeld prestatiegaranties. Echter, in het snel groeiende rooftop segment is deze schaal er niet en moeten eindklanten genoegen nemen met een verwachte prestatie waarbij ze nergens kunnen aankloppen wanneer er minder wordt opgewekt dan beloofd. Tenzij de installateur een prestatiegarantie afgeeft. Het feit dat de installateur de enige is die dit soort prestatiegarantie kan afgeven zag Roel als een kans. Een installateur heeft immers enkel controle over de kwaliteit van installatie en niet de prestatie van gebruikte materialen.


Doordat Autarco helemaal vooraan in de keten niet slechts één onderdeel produceert maar juist alle materialen benodigd voor het opleveren van een werkend PV systeem kunnen wij de integratie maken van productgarantie naar systeemgarantie. Hiervoor moeten we uiteraard wel weten wat, waar en hoe geïnstalleerd is door de installateur en daarvoor is specialistische software ontwikkeld.


Als u kiest voor een Autarco PV systeem wordt het systeem na installatie door uw installateur bij Autarco geregistreerd. Wij voeren dan een controle uit op de kwaliteit van installatie en geven de kWh garantie uit. Deze komt in één of meerdere blokken van elk 5 jaar en garandeert de kWh prestatie gedurende die perioden. Wekt het systeem minder op dan gegarandeerd krijgt u het verschil gecompenseerd in harde euro’s. Elke kWh garantie is verzekerd door Lloyd’s of London, een wereldspeler op het gebied van specialistische verzekeringen.


Autarco blijft dus stakeholder in de prestatie van uw investering en verzorgt daarom ook de pro-actieve monitoring van de prestaties van elk systeem. Deze service heet Smart Asset Management vanwege de hoge mate van automatisering en artificial intelligence die worden toegepast waarbij prestaties van systemen continue worden vergeleken met o.a. actuele zonne-instraling. Deze service ondersteund de installateur in de uitvoer van zijn eventuele onderhoudscontract maar zorgt er bovenal voor dat u ten alle tijden gezekerd bent van een optimaal renderende investering in duurzaamheid met een gegarandeerd rendement.


Neem vandaag nog contact met ons op of vraag uw installateur om een Autarco zonnestroomsysteem.

Contact

Dit formulier ondergaat momenteel onderhoud. Probeer het later nogmaals.